UPDATE
Wolne, to i udało się coś zrobić ze szwagrem ;-)
I tak, po kolei:
- włożona zaślepka przy klamce od pasażera (przód); niby detal, ale denerwuje
- naklejony srebrny dekor na nawiew z tyłu (miałem też na próbę dwa do przodu na deskę i na kluczyk, ale raz, że źle wyglądały, dwa, że te z nawiewów bardzo odbijały się w szybie)
- zrobiony na czerwono przycisk START/STOP (naklejka z ali, wg instrukcji z suszarką); efekt mnie zadowala
- naprawiona kanapa (zaczepy: są beznadziejne, bo jednorazowe, 30zł komplet ori ASO)
- wymiana emblematów na czarno/białe (mam z allegro i z ali: założone z ali, wydawały się na oko lepsze, choć w sumie i tak pewnie na jedno wychodzi, mam zapasowe jakby co); na zdjęciach widać z tyłu jak było (klej i rdza) oraz jak zostało zrobione przed założeniem nowych (wyczyszczone elegancko i kwadraciki z rdzy zamalowane czarnym lakierem)
- wymienione światło stop (co prawda spaliła się jedna lampka, ale pozostałe były czarne, więc wszystko do wymiany)
- wymienione światła do podświetlania tablicy rejestracyjnej: były jakieś tanie chińskie ledy, włożone normalne żarówki
Co do ambientu: jednak nie będę uzupełniał tego niedziałającego po prawej stronie z przodu (nawet nie wiem na dobrą sprawę jaki kolor dobrać, na oko mógłbym się zdziwić). Koncepcja projektu się krystalizuje, więc: na zewnątrz Black&Silver, ale wewnątrz jasna tapicerka i czerwone światła, a więc na wiosnę/lato całe ambientowe oświetlenie zostanie wymienione na czerwone, a kierownica i gałka przeszyte skórą z czerwoną nicią.
Reflektory: poprzedni właściciel pomalował je na czarno, nie pamiętam czy o tym wspominałem, ale załączam zdjęcia, żeby było widać jak to wygląda. Ja jestem zadowolony ;-)
Aha, no i po drodze wpadło parę innych mechanicznych spraw, ale o tym napiszę, jak dostanę już wszystko na papierze.