• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

ADAS 2 retrofit

4LFR3D

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia
Dzień dobry,
Interesuje mnie dołożenie ADAS 2 do giuli z 2021r. Konkretnie chodzi mi o systemy
Adaptive Cruise Control with Stop
Highway Assist System
Intelligent Speed Assist (ISA)
Lane Keep Assist
Trafic Jam Assist Itp

Moje pytanie brzmi czy ktoś robił już coś takiego? Czy znacie kogoś kto się tym zajmuje i ile to może kosztować? Czy to zmiany głównie Software czy trzeba dołożyć też Hardware.

Auto jest wyposażone w
Full Speed Forward Collision Warning-Plus, brake asist i pedestrian detection.
Z góry dziękuję za pomoc.

Przegrzeb ten wątek, tam chyba wszystko o tym już było:

Przegrzeb ten wątek, tam chyba wszystko o tym już było:
Odkopałeś dinozaura.

Dinozaur ma odpowiedzi z kwietnia tego roku, a zawiera w sumie pełne info.

Dzień dobry,
Interesuje mnie dołożenie ADAS 2 do giuli z 2021r. Konkretnie chodzi mi o systemy
Adaptive Cruise Control with Stop
Highway Assist System
Intelligent Speed Assist (ISA)
Lane Keep Assist
Trafic Jam Assist Itp

Moje pytanie brzmi czy ktoś robił już coś takiego? Czy znacie kogoś kto się tym zajmuje i ile to może kosztować? Czy to zmiany głównie Software czy trzeba dołożyć też Hardware.

Auto jest wyposażone w
Full Speed Forward Collision Warning-Plus, brake asist i pedestrian detection.
Z góry dziękuję za pomoc.
Musisz wymienić lewy moduł na kierownicy na taki zawierający przyciski dla ACC+ i dla HAS/TJA lub zaopatrzyć się u mnie w moduł wpinan na OBD który między innymi realizuje też te funkcje bez wymiany modułu kiery.
Niezależnie od w/w musisz wykonać zmiany ustawień w proxi (a to żeby z kolei móc zrobić musisz mieć bypass dla bramki SGW).

Co to jest adas 2.
przeglądnij cenniki - np w Tonalce w starsszych cennikach wprost pisali ADAS2 - to autonomia 2 generacji czy jakoś tak, pewnie chodzi o to że już coś tam samo kręci kierownicą i używa znaków ograniczenia prędkości a nie tylko tempomat adaptacyjny na radar + ostrzeżenia o przekroczeniu linii. W skrócie HAS/TJA/ISC. Termin szerzej używany niż grupa Stellantis.

Musisz wymienić lewy moduł na kierownicy na taki zawierający przyciski dla ACC+ i dla HAS/TJA lub zaopatrzyć się u mnie w moduł wpinan na OBD który między innymi realizuje też te funkcje bez wymiany modułu kiery.
Niezależnie od w/w musisz wykonać zmiany ustawień w proxi (a to żeby z kolei móc zrobić musisz mieć bypass dla bramki SGW).
w przypadku auta tego które ma pytający to raczej jeszcze wymiana kierownicy na tą z czujnikiem trzymania rąk.

Do tego warunek KONIECZNY - auto musi mieć nawigację z wgraną mapą żeby ruszył HAS, TSR i ISC, a do HAS mapa musi mieć daną drogę oznaczoną jako autostrada/ekspresówka już.

Amortyzatory
Powrót