[GTV Spider] 916 Spider 2.0TS Lusso – Giallo Zoe – by Luckie

a9e9ed00608a4def3998eec63d652e8b.jpg

Cars and coffee lokalne, sporo fajnych aut i totalne zróżnicowanie. Fajny spocik.

Sent from my iPhone using Tapatalk

No, był na pewno ozdobą tego spotkania :)

A ja tymczasem powoli kończę kolejny sezon ze spiderkiem, latka lecą a on ciągle daje frajdę i za troskliwą opiekę odpłaca mi się bezawaryjnością.

Może jeszcze jakiś ładny dzień się trafi, to go przepędzę po okolicy przed zimowym snem.

W Polsce też są "550 LB" i "356" tylko że wszystko to repliki a w Niemczech oryginały. Tj ta subtelna różnica.

Sezon rozpoczęty jakiś czas temu, ale w tym roku niedawno dołączył do mnie mój syn, który takie oto pierwsze auto w życiu sobie sprawił.
e9b6b9bc3919d1c21d232c7bb88916b0.jpg

Ostatnia edycja:
Po paru weekendach cieszenia sie nowa zabawką, w końcu znalazłem czas na pośmiganie Alfą, która w tym roku wiele nie posmigala.
Tak czy owak, jak zwykle fajnie się przejechać na terenach podgórskich gdzie mam fajne trasy, a dodatkowo takie spotkanie prawie pod domem:

0b2f19b0395485caa1d51b8e91dde9b4.jpg

W końcu doczekałem się modelu w skali 1:18 w moim kolorze i 2.0 TS.
Jeszcze muszę zamówić moje tablice i będzie git.

Model firmy Norev, mają też inne kolory.

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

Bardzo dobra jakość! chyba dużo lepsze od innych producentów modeli?
edit:
a bo to 1/18 to jest większe niż myślałem stąd ta dokładność

Ostatnia edycja:
Ciąg dalszy gadżetów :)))
Fajna jakość, mogę polecić, sklep nazywa się Petrolheart

31.jpg

To juz osmy rok Spidera u mnie i wlasnie otworzylem kolejny sezon, Alfa jak to ma w zwyczaju, obudzona po zimie bez najmniejszych problemow, w weekend 300km posmigane.

Załączniki

• WhatsApp Image 2026-03-05 at 20.16.22.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-05 at 20.16.22.jpeg
    498.1 KB · Wyświetleń: 6
Pogratulować, ten kolor jest kapitalny... Jak teraz będę jakieś auto lakierował to będę miał trudny orzech do zgryzienia. Czy czerwony alfy czy żółty alfy.

Amortyzatory
Powrót