[GTV Spider] 916 Spider 2.0TS Lusso – Giallo Zoe – by Luckie

Nie da się porównać, zupełnie inne auta :)

Spider raz ze ma miejsce w moim sercu, to daje przyjemność obcowania z autem które jest pięknie zaprojektowane, zarówno w środku jak i na zewnątrz - można nim dynamicznie jeździć, ale oczywiście w granicach rozsądku. Ogólnie spełnia u mnie role takiego dynamicznego cruisera na weekendy,szybko ale bez szaleństw. No i samo posiadanie Alfy to dla mnie coś ekstra, po prostu kocham te markę.

Speedster to zupełnie inna bajka, konstrukcyjnie całkowicie inny, zbudowany tylko dla funu z dynamicznej jazdy, jestem na etapie uczenia się na ile mogę sobie w num pozwolić na publicznych drogach. On z kolei daje przyjemność obcowania z pojazdem bezkompromisowym, bardzo lekkim, super niskim, z centralnie umieszczonym silnikiem, genialnie się prowadzącym itd. Co Lotus to Lotus, nawet jak znaczek mniej seksowny na masce ;)))

Jedynym problemem jest czas by oba jeździły regularnie, ale ciesze się ze mogę mieć takie problemy ;)

Klasyka, ale jeżeli kiedykolwiek pójdę w te stronę to będzie to Giulia Bertone.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dokładnie!

Obawiam się ze budżet nie ten ;)
Ale jeżeli bym wygrał w totka, to wybrałbym wersje z v6 pod maska.

Małe a cieszy, wymienione uszczelki przy drzwiach, które już słabo wyglądały i trochę zajęło mi polowanie na nie.
Teraz nówka sztuka ;)

94a44b6e289736b0df9d902b88e6c4e8.jpg

biały, a w zasadzie czarny, kruk te uszczelki

W ogóle temat uszczelek jest ciężki w tym samochodzie, a ze względu na wiek, dotknie każdego, nawet takich egzemplarzy jak mój, które uniknęły parkowania pod chmurką czy eksploatacji w zimie. Czas robi swoje.
To chyba cześć przyjemności z posiadania starszej alfy, polowanie na części ;)))

W ogóle temat uszczelek jest ciężki w tym samochodzie, a ze względu na wiek, dotknie każdego, nawet takich egzemplarzy jak mój, które uniknęły parkowania pod chmurką czy eksploatacji w zimie. Czas robi swoje.
To chyba cześć przyjemności z posiadania starszej alfy, polowanie na części ;)))

no tak już jest ze starymi autami, elementy gumowe jako jedne z pierwszych ulegają degradacji, ja w tym roku musiałem w Spiderze wymienić przewód paliwowy, a do Gtv szukam górnego węża chłodnicy, te uszczelki które wymieniłeś mam w Gtv nowe, mam też w zapasie kilka uszczelek które znalazłem przy okazji polowania na części.

Jasna sprawa, tez staram się zbierać co się da. Mam na przykład komplet uszczelek dachu, uszczelkę przedniej szyby itd.
Takie życie alfisty ;)))

Nadeszła moja ulubiona spiderowa pora roku, wiec weekendy w dużej mierze spędzam na drogach :)
Kolejny rok ze Spiderem mija i wiele kolejnych przed nami.

dc7ee35a81d8d10812b3a26d86812bcf.jpg

Taki skarb wpadł mi do magazynu części

c42e8a8c03ce8bf58a01b4891836611b.jpg

Jakoś super dużo to nie, ale staram się wyławiać te rzeczy które są ciężko dostępne, a w przyszłości pewno będą potrzebne.
Głównie wszelkie elementy gumowe, jakieś specyficzne elementy zawieszenia itd.

Taki skarb wpadł mi do magazynu części

czy to ori? Kiedyś kupiłem w jakimś niemieckim sklepie nowy zamiennik, po kilkunastu miesiącach i po jakimś 1000km guma wyglądała jakby miała ze 30 lat

A czy w tych magazynach części "na lepsze czasy" :D masz może lotkę na klapę bagażnika do GTV :D ? Powoli się za taka rozglądam do swojej czerwonej strzały :)

Amortyzatory
Powrót