• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] 75 ex Nurburgring

Oby nie było to jakieś szwabskie bmw, bo to dopiero byłyby jaja w Twoich rękach. Niemieckie wozy to szajs, nie wolno tego chwalić a tym bardziej kupować. To zło w czystej postaci. Chyba, że w dieslu, wtedy przyjmuje postać brudną. Wierzę, że będzie to jakaś ciekawa Alfa Romeo 6.

Dżizas kuźwa Wujek idź se trolloować gdzie indziej...

Tzw trolling, ale mówię wam że będzie alfa, w najbardziej gejowym kolorze pod słońcem (sorry bimski). :)
Sam jestem ciekaw fotek bo wiem co to będzie za auto :)

NO gejowy, ale rynek samochodów używanych to nie koncert życzeń, szczególnie jak auto ma 20 lat i jest alfą więc tego nie obejdziesz. Oby jeździła jako tako.

Ostatni ranking samochodów dla gejów. Grupa VW AUDI na pierwszym miejscu , a grupa FIATA na ostatnim. Widać, że w Passacie jak się gej zakocha , to nie ma czasu się wysrać:)

oj primuś, przecież wiesz doskonale że ten gejowy kolor od lat za mną chodzi i teraz wreszcie nadszedł jego czas :D Samochód już w Bełchatowie, choć nasza droga była dość trudna i wyboista. Opiszę historię jak już postawię pojazd na podwórku ;-)

20 lat czyli modele rocznikowe 1995... czyli fwd.... w najlepszym przypadku awd :D

w

20 lat czyli modele rocznikowe 1995... czyli fwd.... w najlepszym przypadku awd :D w
Gwoli ścisłości - prawie 30 ;-) Już jest u mnie, cała i bezpieczna. Trochę ją przez lata postoju ruda nadgryzła i warunki atmosferyczne. Gdybym wrzucił zdjęcie to pewnie zorientowani zaraz by wyczaili co to za wóz, bo kiedyś jego fotka pojawiła się na jednym z motoryzacyjnych blogów... Dlatego nie wrzucę, zostawię to na deser :D Generalnie, spontanicznie podjęta decyzja, po wielu latach czajenia się na ten wehikuł. W weekend oględziny, nieco rozczarowujące, ale po przemyśleniu decyzja - jadę i zabieram, co by nie zmarniała doszczętnie. Konstrukcja zdrowa, kosmetyka fatalna, mechanika za lat użytkowania w stanie idealnym, kilka fajnych smaczków ;-) Wczoraj wycieczka z Krakowa do Bełchatowa, szybki obiad i jazda po lawetę do wypożyczalni. Stary rozsypujący się niemalże sprinter śmierdzący zaniedbaniem, ale jadący w miarę sprawnie. Do Warszawy dojechałem po 19, samochód załadowaliśmy po 20 i ruszyłem w drogę powrotną. Wskoczyłem na autostradę zgodnie z sugestią nawigacji z telefonu i dojechałem do MOP Baranów. Albo raczej dotoczyłem się - laweta traciła sukcesywnie moc, silnik chodził coraz głośniej, pod koniec ledwo jechała 70km/h. Po zatrzymaniu okazało się że silnik wyrzygał całą wodę i dalsza jazda raczej nie jest możliwa bez ryzyka ;-) Dobrze, że udało mi się doturlać do tego MOPu z orlenem, bo inaczej bym musiał sterczeć sam z załadowaną lawetą po środku niczego z marną perspektywą na najbliższych kilka godzin. A tak to sobie usiadłem w ciepłym miejscu, zjadłem, napiłem się i czekałem na misję ratunkową ;-) Do Bełchatowa dojechaliśmy na 3 w nocy, ja totalnie zdechły i wyczerpany fizycznie i mentalnie ;-) Ostatecznie dobrze że się zepsuła, bo przynajmniej nie musiałem sam w środku nocy rozładowywać samochodu pod domem żeby odstawić lawetę. Firma wynajmująca też zachowała się bardzo w porządku - nie wzięli ode mnie grosza za wynajem lawety, jedynie za paliwo które zdążyłem wyśmigać.

Ostatni ranking samochodów dla gejów. Grupa VW AUDI na pierwszym miejscu , a grupa FIATA na ostatnim. Widać, że w Passacie jak się gej zakocha , to nie ma czasu się wysrać:)

A no to peeeewnie... To twój prywatny ranking podejrzewam, wzięty z dupy. No ale co tu dużo mówić użytkowników fiata tempra słuchać się nie powinno bo pojęcie o motoryzacji jednak mają minimalne. Bimski przynajmniej kupił prawdziwą alfę, nie wywłokę która stara się udawać coś czym nie jest...
Bimski jest tak jak Ci pisałem, alfa jest tak awaryjna że jadąc na lawecie potrafi zepsuć lawetę i to jest fakt :)

Ostatnia edycja:
No to ja już wiem co to za potwór:P...ale grzecznie poczekam na zdjęcia...albo zobaczę na żywo w Kielcach:D

Abezus naczelny hejter modelu 155 widzę ....

Ani trochę, po prostu jak ktoś buczy w moją stronę to nie zostawiam tego bez odzewu...
A z Bimskim znamy się prywatnie i dla żartów po sobie jeździmy, razem żartujemy sobie z alf więc to trochę inna sprawa :)

P.S powiedziałem przed chwilą Bimskiemu żeby fotki porobił bo sam jestem ciekaw jak to wygląda, póki co znam tylko z opowiadań... Może wrzuci, będzie jakieś zainteresowanie...

Amortyzatory
Powrót