stuntmachine
Użytkownik
Z Francji? Ładna sztuka ci się trafiła. Zdradzisz ile kosztowała?
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Z Francji? Ładna sztuka ci się trafiła. Zdradzisz ile kosztowała?
Ja też jestem pod wrażeniem. Powodzenia w szukaniu gratów,bo z tym już tak fajnie nie będzie. Gratuluję odwagi i fury![]()
GTV 2000 przed liftem. Piękna maszyna. Plus za kolorystykę, czerwone nadwozie z jasnym wnętrzem. Do tego fajne koła Ronall A1 i maska z garbem z GTV6. Same plusy, Aby koła pomalować na srebrno i będzie miodzio.
Co do części, to poszukam numeru telefonu do człowieka który kiedyś pod Wrocławiem rozbierał GTV6 i wystawiał wszystko na sprzedaż na sprzedajemy.pl. Było to już kilka lat temu, ale może coś mu jeszcze zostało. Jak odkopię numer na starym telefonie to dam znać na priv.
Jeśli chodzi o części karoseryjne, to najlepiej szukaj na fb. Ja nie jestem zwolennikiem FB ale odkąd ze względów zawodowych musiałem go założyć, to jestem zszokowany ile części w przystępnych cenach udało mi się tam kupić. Holandia, to olbrzymi rynek. Tam kupisz praktycznie wszystko.
Jeśli chodzi o mechanikę, to jest to typowe R4 transaxle, więc ceny będą dużo przystępniejsze cenowo niż do V6. Odczujesz to jak zaczniesz robić auto i kompletować. Niektóre graty, jak hamulce, sprzęgło czy reperaturki zacisków, spokojnie jak poszukasz to kupisz w 'osiedlowym sklepie z częściami'. Kwestia tylko aby chciało się komuś przeszukać magazyny hurtowe. Sporo części jest podobnych jak w 75 1.8, więc jeśli w katalogu nie będzie GTV 2000 typ 116, to szukaj do 75 1.8.
PS: Ewentualnie, jak masz maskę z GTV6, to możesz pokusić się o wsadzenie gratów z 75 do GTV i zrobić GTV6 3.0, tylko trochę szkoda pracy przy nadwoziu jaką już wykonałeś, więc lepiej złożyć dwie. Gaźnikowe 2,0 jest dużo wolniejsze, ale GTV tipo 116 daje dużo więcej frajdy z jazdy niż jakiekolwiek inne auto. Takie są moje osobiste odczucia.
Gratuluję zakupu.
75 ma priorytet mimo wszystko bo nie chcę skończyć tak że oba auta ( nie projekty typu by sołtys. Nienawidzę tego określenia_ projekt ) będą wegetować i nie skończę żadnego.Przyjadę zobaczyć, bo prezentuje się mega! Czas na nowy temat![]()

Pokaż załącznik 274917
Koła do konwersji napędu rozrządu ze 164 3.0 12V z okrągłymi zębami zdobyte. Tutaj kolejny raz podziękowania dla Rafał Matlak za te części. Zakupiłem od razu nowy pasek .
A dlaczego zmieniasz na okrągłe zęby?
Na zdjęciu nie widzę też koła od pompy oleju.
sołtys, tak z innej beczki, uczyłeś się gdzieś spawać czy tylko w garażu?![]()