Ale silniki w BMW też wezmą olej jak je pociśniesz a piszesz tak jakby one nie brały wogóle oleju. Wystarczy wskoczyć na forum Beemki. Moje tłumaczenie dotyczyło silników spalinowych.
Jak ktoś kupuje Toyotę Auris czy innego Opla Astrę z silnikiem 1.2 to zakładam, że nie lata do odcinki i nie generuje wysokich temperatur w swojej motorowni. Zresztą te silniki przy swoim spalaniu nie potrafią tego. W wielu silnikach wystarczy jeździć od wymiany do wymiany.
Ale powtórzę, silnik zużywa olej czy Wam się to podoba czy nie. Jeżeli komuś poziom nie zmienia się od wymiany do wymiany to znaczy, że robi krótkie dystanse i ma w oleju paliwo, które nie zdąży odparować, bo olej nie złapie odpowiedniej temperatury.
Bimsky, Busso był projektowany jak do sportu - silnik o wysokich osiągach. Zresztą tak jak R4 2.0, które miałem w Giuliettcie. Taki był zamysł AR w tamtych latach. Jak i transaxle, DeDiony itp. Itd. Zobacz, kiedy był projektowany i jaka była konkurencja na rynku. BMW E30 M3. Zobacz co Mercedes wsadzał do 190-ki w wersji Cosworth? To, że dzisiaj R4 ma 400KM nie znaczy, że w na przełomie lat 70 i 80-tych też tak było.
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka