• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] 2.4 jtdm stracił moc

mikell0

Nowy
Auto
alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006
Czołem . silnik stracił moc, brak jakichkolwiek lampek . turbina ładuje dopiero po przekroczeniu 2 tyś obrotów . przedtem nic, silnik chodził bez zająknięcia. jakieś sugestie. nie mam możliwości podłączenie pod kompa.odpala bez problemu. pełna ekologia. bella jeździ jako taksówka więc dpf wypalony i silnik cały czas nagrzany.

EGR się zawiesił. Spróbuj go trochę przedmuchać , może wypluje drobinę, która blokuje grzybek EGR. U mnie pomagało.

czy na postoju wystarczy dać jej w piórnik.

Najlepiej na drodze. Ciśnienie spalin powinno przedmuchać grzybek zaworu...no chyba, że jest już tak zasyfiały, że trzeba rozebrać i wyczyścić.

Czołem . silnik stracił moc, brak jakichkolwiek lampek . turbina ładuje dopiero po przekroczeniu 2 tyś obrotów . przedtem nic, silnik chodził bez zająknięcia. jakieś sugestie. nie mam możliwości podłączenie pod kompa.odpala bez problemu. pełna ekologia. bella jeździ jako taksówka więc dpf wypalony i silnik cały czas nagrzany.
Spadł wężyk od sterowania turbo. Takie pierwsze do głowy mi przyszło. Jak nic nie znajdziesz niepokojącego pod maską pozostaje komp i analiza

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Bella u mechaniora.

Ostatnia edycja:
Przyczyną sytuacji EGR. został zaślepiony i wyłączony. bella hula:) . w marcu wywalę klapy.

EGR ma wady...ale ma też zalety. Dla mnie powodem dla którego nie zdecydowałem się na jego likwidację jest szybsze nagrzewanie się auta zimą.

Amortyzatory
Powrót