[159] 2,4 JTDm 210KM 2008 by hideto

Bo ja np. nie mam Ti, a zegary mam identyczne, z tą drobną różnicą, że mam na każdej ćwiartce tej srebrnej ramki ozdobnej prędkościomierza i obrotomierza rządek siedmiu punktowych wgłębień. Ale to może dlatego, że wersja SP.

Zajrzałem w okolice schowka i też pod boczną osłonką jest trochę miejsca żeby antenę GPS umieścić.

Ostatnia edycja:
Bo SportPlus był jakby następcą Ti- mogłeś kupić tylko wnętrze w tym pakiecie lub też progi i fele. Ale głowy nie dam :D

hideto- ile dałeś za tę obudowę? I gdzie dorwałeś nową?

Sport Plus z pakietu TI miało tylko zegary, kierownicę, gałkę zmiany biegów i podsufitkę. Równolegle ze SP oferowane było Ti wyposażone dodatkowo w listwy progowe, sportowe fotele, obniżone zawieszenie, czerwone zaciski hamulcowe, nakładki na progi, karbonowe dekory na konsoli środkowej, aluminiowe nakładki na pedały oraz 18" ciemne turbinki lub opcjonalnie felgi 19". Na wielu rynkach dostępna był pakiet Tech, który zawierał kierownicę, gałkę, zegary, podsufitkę, pedały i nakładki na progi od TI.

Prawdopodobnie pod koniec produkcji zostało im dużo kierownic, gałek i podsufitek z wersji Ti, to pakowali do Techa oraz SP.

O proszę, taka cekawostka :D

Bo SportPlus był jakby następcą Ti- mogłeś kupić tylko wnętrze w tym pakiecie lub też progi i fele. Ale głowy nie dam :D

hideto- ile dałeś za tę obudowę? I gdzie dorwałeś nową?

Była wystawiona na allegro za 189 pln.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cześć,

Dawno nie było aktualizacji więc mały raport ostatnich miesięcy.

Musiałem wymienić układ wydechowy od dpf do końcówek. Przepaleniu uległ trójnik. Prawy wydech ładnie bujał się przez to na wieszakach wydając dziwne dźwięki i wprowadzając niezłą konsternację wśród innych kierowców.

Poszedłem po najmniejszej linii oporu i najpierw po prostu urwałem prawy wydech do końca. Jednocześnie zamówiłem nowy na allegro. Nie był to ulter tylko firma bodajże peśla jeśli dobrze pamiętam. Z urwanym wydechem przejeździłem dwa tygodnie i tu rodzi się moje pytanie. Jak ludzie są w stanie jeździć na codzień z przelotem w wydechu... przez pierwsze 40 minut była fajnie. Później to już tylko denerwowało.

Wydech ogólnie polecam, choć sugeruję złożyć go na sucho i wjechać nim pod auto w całości.

Po wymianie wydechu coś zaczęło wyć w aucie. Później doszło terkotanie. Diagnoza - przetarty wąż hydrauliczny, a wyjącym elementem była pompa. Wąż wymieniony, wycie nie ustało. Dodatkowo trzeba było wymienić łożysko w prawym przednim kole. Łożysko po zdjęciu rozpadło się mechanikowi w dłoniach.

Po tych wszystkich wymianach głupio mi się jeździ bo na rozgrzanym silniku w zakresie do 2000 obrotów słychać tylko wiatr.

Do auta dostałem też oryginalne nakładki na pedały i blaszki dekoracyjne nad progi - tam gdzie lakier spodniami i butami rysujemy.

Założę chyba w przyszłym roku na wiosnę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Masz zdjęcia jak wygląda ten wydech od Peśli? Jaki koszt? Czy coś zmieniło się w kwestii dźwięku (ciszej / głośniej)?
Opinie nt. tłumików tej firmy są raczej negatywne.

Amortyzatory
Powrót