• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[166] 166 V6 by Lotek

Lotek900

Użytkownik
Auto
Były: Alfa Romeo 156 1.6 T.S, Alfa Romeo 156 1.9 JTD, Alfa Romeo 166 3.0 V6, Alfa Romeo 156Ti
Witam, na forum jestem już dość długo, ale nigdy wcześniej jakoś nie przedstawiłem moich poprzednich Alf, więc teraz gdy kupiłem swoją 3 Alfę wymarzoną V6 postanowiłem się nią pochwalić wcześniej miałem dwie 156, pierwsza 1.6TS, a druga 1.9 JTD. Ale do rzeczy.
166 kupiłem 23lutego tego roku, pojechałem po nią i po chwili pisałem umowę:P Alfa długo jeździła w Poznaniu u forumowicza Alfamaniak156 i to dzięki niemu wygląda jak nówka, ja po kupnie wymieniłem tylko olej na Motula, bo na takim jeździła wcześniej, jedną część wydechu bo miała przedmuchy i auto warczało jak stary golf, no i kupiłem 4 nowe opony Toyo Proxes T1-R. Od dnia zakupu banan z twarzy nie schodzi za każdym razem jak nią jadę.
Ale coś o niej. Alfa Romeo 166 3.0V6 rocznik 1999, przebieg z dziś to 234tys km. Wyposażenie jak to mówił poprzedni właściciel Full opcja bez navi;) z planów to kupić jej felgi i opony na zimę. Jak na razie dbać jak najlepiej potrafię i cieszyć się jazdą.
Kilka fotek słabej jakości po dzisiejszym myciu, w tygodniu pojadę w jakieś ciekawe miejsce to zrobię lepszą sesje.DSCF0001.jpgDSCF0002.jpgDSCF0005.jpgDSCF0007.jpgDSCF0009.jpgDSCF0010.jpg

BArdzo ładna. Osobiście ją podziwiałem jak kolega alfamaniak ja wystawił na sprzedaż więc wiem , że autko zacne. 3.0 W manualu to smakowita mieszanka jak dla mnie. Pogratulować. Kolego a co to za "cosik" wystaje z lewej maskownicy lampy pod maską. Jakieś "cosik" tam widze. U mnie tego nie ma, czy to "cosik" jest od ksenonów?

Fajna sztuka Lotek, widać, że zadbana i przebieg jeśli prawdziwy to niski. Całkiem jak moja tylko agregat konkretniejszy:D Patrząc na Twoje wnetrze, musze się zaopatrzyć w nakładki na pedały i podstopnicę:)

Masa jeśli pytasz o taki wystający przycisk, to jest od alarmu fabrycznego tak mi się wydaje, bo pewien nie jestem, ponieważ fabryczny alarm powiedział papa i jest włożony inny.

Kolego a co to za "cosik" wystaje z lewej maskownicy lampy pod maską. Jakieś "cosik" tam widze. U mnie tego nie ma, czy to "cosik" jest od ksenonów?
Chodzi Ci o czujnik krańcowy otwarcia maski od alarmu?

No to trafiła Ci się bardzo dobra sztuka. Widywałem ją w Poznaniu nie raz. U mojego mechanika tez stała. Serwisowana i dbana jak należy. Więc niech dalej Tobie dzielnie służy.

Będzie służyć to wiem, bo powiem nie skromnie ale jest utrzymana bardzo dobrze. Zresztą plik faktur z ostatnich 60tys Km który dostałem od poprzedniego właściciela potwierdza to że Alfa doinwestowana.

Chodzi Ci o czujnik krańcowy otwarcia maski od alarmu?
Dzięki za info. Moja nie ma alarmu więc takiego czujnika brak i jakoś nigdy mi sie to w oczy nie rzuciło w innych alfach.To fabryczny czujnik, czy dokładany z niefabrycznym alarmem? Dzięki za info:beer:

Miło witać kolejnego nowego użytkownika 166. Zacny egzemplarz. Mam nadzieję że mocno się zarazisz wirusem 166 :P może nawet wpadniesz na zlot w czerwcu :D
A ten dinks to dokładany bo w poprzedniej miałem fabryczny alarm i nie miałem czegoś takiego.

Nad zlocikiem myślałem, ale się okaże jak to będzie, a co do 166 to odkąd kupiłem pierwszą Alfe to zawsze ciągneło do 166 i do V6

DSCF0001.jpgDSCF0002.jpgDSCF0003.jpgDSCF0004.jpgDSCF0006.jpgDSCF0007.jpgDSCF0011.jpgDSCF0012.jpg

W Alfie nic się nie pozmieniało, jeździ bez zarzutu, po głowie chodzi mi kupno gwintu lecz cały czas się zastanawiam, wiem że większość z was powie że 166 i gwint do siebie nie pasują ale mam to w nosie;) no i taka prośba do jakiegoś magika który ma wolną chwile, o zrobienie felg na czarno albo jakieś ciemne kolory. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
fotki cos nie smigaja, jak beda to ci zrobie ten VT
ale juz teraz wiem ze te felgi z 166 najladniej wygladaja w orginalnym kolorze :)

Ostatnia edycja:
Ładny egzemplarz chodź nie jestem fanem srebrnych aut :) Bezawaryjności życzę :)

prezencja jak się patrzy, kolor świetnie pasuje, ale nie jestem pewien zmiany koloru felg, może dziwnie wyglądać na ciemniejszych. szerokości i bezawaryjności ;p

Zdjęcia znów działają. Co do koloru auta też do srebrnego tak podchodziłem nie pewnie, ale jak zobaczyłem stan auta to kolor zszedł na 2 plan.

cosik takiego mi wyszlo, bez szalu ale cos widac:

otpq.jpg

ja uwazam tak: felgi zostaw tak jak sa bo sa ladne, zamaist tego czarne progi plus ten czarny plastik na dole w zderzaku z tylu malnij w kolor, na allegro sa srebrne 166 tak zrobione i wygladaja bardzo dobrze

Pokaż załącznik 99814Pokaż załącznik 99815Pokaż załącznik 99816Pokaż załącznik 99817Pokaż załącznik 99818Pokaż załącznik 99819Pokaż załącznik 99820Pokaż załącznik 99821

W Alfie nic się nie pozmieniało, jeździ bez zarzutu, po głowie chodzi mi kupno gwintu lecz cały czas się zastanawiam, wiem że większość z was powie że 166 i gwint do siebie nie pasują ale mam to w nosie;) no i taka prośba do jakiegoś magika który ma wolną chwile, o zrobienie felg na czarno albo jakieś ciemne kolory. Pozdrawiam.
czekam na tego gwinta , tylko pamiętać musisz wtedy o studzienkach , kamieniach , krawężnikach hmm nawet wystających korzeniach!
gdyż zderzak całuje wszystko i będzie pod spodem słabo wyglądał ,może dojść do oderwania zderzaka (jak u mnie się to stało) ale jeżdżę dalej ;]

czekam na tego gwinta , tylko pamiętać musisz wtedy o studzienkach , kamieniach , krawężnikach hmm nawet wystających korzeniach!
gdyż zderzak całuje wszystko i będzie pod spodem słabo wyglądał ,może dojść do oderwania zderzaka (jak u mnie się to stało) ale jeżdżę dalej ;]

Wiem że przy gwincie trzeba uważać, sam nigdy nie miałem ale 75% znajomych jeździ na gwincie i wiem jak to wygląda:P obecnie Alfa ma sprężyny -30 ale to jakoś tak mało w dół poszło:P

P.S Ishan dzięki za te felgi, trzeba to przemyśleć a co do tych plastików to zostają czarne, mi się bardziej tak podobają.

Sory za post pod postem ale tak się złożyło że mały up bedzie:) w zeszłą środę przyjechały felgi zimowePokaż załącznik 102883Pokaż załącznik 102884Zdjęcie0236.jpgZdjęcie0238.jpg a w czwartek pojechały na malowanie bo stan lakieru był słaby. Z nowości wymieniłem 2 tulejki w drążku reakcyjnym silnika, za całą część w ASO 720zł a 2 tulejki 90zł więc prosty rachunek mi wyszedł, tulejki wymienione i szarpanie odeszło w zapomnienie.

Ostatnia edycja:
Popraw zdjęcia bo nic nie obejrzymy :P

Amortyzatory
Powrót