166 po 2003 czy lepsza?

jjokocha

Nowy
Auto
emty
witam kolegow
mam takie zapytanie do praktyków, czy 166tka po lifcie jest poprawiona, ulepszona od tych przed rokiem 2003, mam tu na mysli czy zastosowano jakies inne ulopszone rozwiązania w zawieszeniu, elektronice itp, czy to tylko zmiany zewnętrzne ?
dzieki pozdrawiam

Po za zmianą przodu tzn lamp które są bardziej wydajne jesli chodzi o intensywność świecenia - ale różnica jest minimalna jeśli porównujemy dwie nowe lampy, to nic nie ma poprawionego polepszonego po za nagrzewnicą ... jest ulepszona - kształtem taka sama ale inaczej zbudowana i nie rozszczelnia się ...

a do tego jak dla mnie sprzed liftu o wieeele ladniejsza!!!hehehehe wiem wiem o gustach sie nie dyskutuje...powodzenia przy kupnie!!!

Po za zmianą przodu tzn lamp które są bardziej wydajne jesli chodzi o intensywność świecenia - ale różnica jest minimalna jeśli porównujemy dwie nowe lampy, to nic nie ma poprawionego polepszonego po za nagrzewnicą ... jest ulepszona - kształtem taka sama ale inaczej zbudowana i nie rozszczelnia się ...

No chyba jednak z nagrzewnicą im się nie udało :)

a do tego jak dla mnie sprzed liftu o wieeele ladniejsza!!!hehehehe wiem wiem o gustach sie nie dyskutuje...powodzenia przy kupnie!!!

Podzielam zdanie, lecz chociaż widząc Alfę użytkownika freeco ,zaczynam mieć mieszane uczucia.
W modelach po lifcie niezmiernie podobają mi się kolory tapicerki, silniki JTD Mjet 20v oraz V6. Co do lamp - hmm.. z nowymi reflektorami wygląda trochę szwabsko ;P Za plusami przemawia jak najbardziej wiek, z każdym rokiem w górę mamy do czynienia z młodszym autem :)
W każdym razie nie pogadziłbym absolutnie modelem po FL :)

aaaaaaaa no tak jest jeszcze jedno LEPSZE po 2003r...V6 3,2...hehehehehe

na pewno lepsza, skoro musieli ją tak oszpecić w porównaniu do poprzednika ;)

Oczywiście że o gustach się nie dyskutuje ale mnie bardziej podoba się wersja po lifcie, już nie mogę się doczekać kiedy sobie taką "upoluję".

FREECO - czyżbym wiedział z kąd masz tą śliczną 166 ?? od kolegi który " nienawidził suki"

mi osobiscie bardziej podoba sie przed liftem jest bardziej alfoska a po to juz taka limuzyna dostojna

Oczywiście że o gustach się nie dyskutuje ale mnie bardziej podoba się wersja po lifcie, już nie mogę się doczekać kiedy sobie taką "upoluję".

FREECO - czyżbym wiedział z kąd masz tą śliczną 166 ?? od kolegi który " nienawidził suki"

Dokładnie !! Ja ją na razie uwielbiam ! Żadna Alfa nie dała mi tyle przyjemności z jazdy !!

Jest suuper porównując do GT czy 156 nie wspomnę MiTo która jej do wentyli nie dorasta :)

a mnie się najbardziej podoba brera pojeżdziłem trochę z motorem 3,2 ja też mam3,2 240 kucy ale jazda inna

cos w zawieszeniu ulepszyli a wyglad jak dlamnie o wiele ładniejszy :) po FL

Po lifcie z oferty znikła też chyba "drewniana" deska rozdzielcza...
Pojawiły się nowe tapicerki.
Oraz nowe wzory felg. I jeśli o to chodzi to ładniejsze są felgi sprzed FL...
A mordka?
Mordka i 1 i 2 jest b ładna. Z tym że pierwsza mi kojarzy się ze sportem a druga z luksusem.
Na razie jako młody chłopak zdecydowanie wolę wersję przed FL.. ;)

Jest parę plusów poliftowej:
- automat w JTD
- 5 biegowy automat w V6
- silnik JTDm i 3,2 V6

Reszta jak dla mnie ta sama. Kolory tapicerki bardziej do mnie przemawiają przed liftem, a i przód jest zgodny z oryginałem de Silvy, a nie jakaś rzeźba Egera.
Z drugiej strony to co powiedział kolega kilka postów wcześniej - poliftowe są młodsze, więc trafienie dobrego egzemplarza jest łatwiejsze.
Z resztą - o ile mnie na quattroporte nie będzie stać (akurat :D) to następna będzie poliftowa 3,2 Ti :)

Amortyzatory
Powrót