• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[166] 166 by fiergloo

No no no.... sam Pan redaktor nabył 166 i to jeszcze się nią pochwalił. Do tego pierwszy post wciągający jak dźwięk V6 :)
Gratuluję nabytku. Mógłbyś wrzucić więcej fotek i tych kwitnących opisów :) świetnie się to czyta :D

Na blogu był bardziej wylewny ;)

Cięty język, pióro jak błyskawica
- toż to Fiergloo, ło kur..ica

Lubię Twojego bloga, przesiedziałem na nim parę wieczorków z browarensem w ręku. No i dawno nie zająłem się jakimś opisem pojazdu przez dłużej niż 27 sekund. Bardzo wciągający opis 166 z niewielkim V6, życzę dalszej prawie-że-bezawaryjnej jazdy, czasu, weny i ochoty na prowadzenie bloga :D

Fiergloo nareszcie pokazałeś tą swoją 166:) . A wiesz,że jak byłeś u nas to nawet nie zwróciłem uwagi na te drzwi ,dopiero teraz sięgnąłem wstecz pamięcią na zdjęcia i rzeczywiście.Fele teraz masz fajne ,bo tamte to ....ale to już przeszłość .
Jednak to co masz pod maską tej 166...hmmm mruczy baaardzo miło :D, ,aż mnie zazdrość bierze .

Pozdr. M&M

Cięty język, pióro jak błyskawica
- toż to Fiergloo, ło kur..ica

Eeee no Paaanie, tego się nie spodziewałem :D . Miło, że ktoś docenia moje wypociny, dzięki.

Mógłbyś wrzucić więcej fotek i tych kwitnących opisów świetnie się to czyta

Jest jeszcze parę rzeczy do sfotografowania, tylko po zimie muszę doprowadzić do elementarnej czystości wnętrze, przecież dzisiaj to nawet obiektyw aparatu się schował jak próbowałem kadrować coś we wnętrzu. Nieco syfu trzeba też usunąć z silnika, bo generalnie to on myty nie był od nowości, przynajmniej tak wygląda.

a jak inaczej zapuściłbyś te wszystkie hity italo disco z lat 80tych, ponawijane na kasety? no pomyśl ;-)

Te hity pasują do 164, szkopuł w tym, że nawet nie mam kaset z italo disco, ale Queen The greatest hits na kasecie dzielnie w schowku sobie jeżdżą.

Tak na poważnie zdejmij plastikowe nakładki, zobaczysz jaki masz sajgon.

Ja już widzę co się pod nimi dzieje, auto szczęśliwie stosunkowo młode więc jeszcze jest etap zapobiegania, a nie leczenia.

A to ciekawe. Nie miałem styczności ze 164 i ciekawi mnie jak właśnie wypada porównanie 164 z 166 i w czym 164 jest lepsze

Na blogu się o tym rozpisywałem, generalnie 164 jako nowe było zdecydowanie wyżej poziomowane na rynku niż 166 w czasach swojej młodości. Wykonanie, jakość materiałów, wyposażenie, technologia, nawet po latach 164 potrafi pozytywnie zaskoczyć i zawstydzić myśl technologiczną 166. Reasumując nawet dziś więcej rzeczy ze 164 brakuje mi w 166 niż na odwrót.

Eeeeeeejjjjjjj potrolować nawet nie dasz! Nieładnie. Tak na poważnie wiadomo fajny wóz jak każda 166. Powtórzę to co już parokrotnie tu pisałem. Moim zdaniem 166 to najlepsza alfa romeo, niesamowity wóz. Żadne 159 czy śmieszne muminy nie mają do niej nawet doskoku. Kwestia która mnie powstrzymuje przed ponownym zakupem takiej i jest nie do przeskoczenia to jednak koszty serwisu bo jeśli chcesz jeździć dużo to trzeba mieć też dużą sakiewkę na wymianę częsci eksploatacyjnych.
Jednym słowem szerokości :)

260.jpg

Z bliska nawet nie ma co robić zdjęcia, barany są w stanie takim, że trzeba by je wymontować i zawieźć do rewitalizacji. Silnik prosi się o szorowanie, ale najpierw pojadę zrobić porządek z uszczelniaczem, bo między silnikiem, a skrzynią zarzygane oliwą.

Tutaj zdjęcie wnętrza
261.jpg

A poniżej rozwiązanie dla tych, którym brakuje uchwytów na napoje:
10641168_4993996425615_4414845756236339360_n.jpg

Po wymianie felg znowu muszę się przyzwyczajać do gapiostwa przechodniów. Srebrny to nie kolor, a i tak się oglądają.

hehehe moja żona też tak sobie kawę stawia w 166 :D

hehehe moja żona też tak sobie kawę stawia w 166

Bardziej w miarę racjonalnego miejsca raczej nie ma, a stać na parkingu w zimną pogodę i albo dygotać na zewnątrz, albo siedzieć w aucie i cały czas dzierżyć kubek w dłoni to średnie rozwiązanie.

Póki co muszę złapać też wenę na montaż lusterka fotochromatycznego bo mam je z całą wiązką, tylko chęci jeszcze brak.

Ja wkladam kubek miedzy raczke recznego a fotel pasazera, spokojnie trzymaja sie kubki z sieciowych kawiarni

Amortyzatory
Powrót