[164] uszczelka pod głowicą

fiergloo

Redaktor naczelny
Auto
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi
no i stało się. dzisiaj zajrzałem do zbiorniczka wyrównawczego i jest w nim olej.

na korku zbiorniczka jest majonez, znowu na korku olejowym lekko się coś tli więc prawdopodobnie glowica a od strony kabiny.

jakie mnie czekaja koszta plus robocizna?

koszt uszczelki od 100-160zl na jedna glowice... 220zl w ASO
ja kupilem goetza - polecam, drozsza ale warto
przerabialem temat ;)
plus pewnie planowanie glowicy
planowanie mialem prawie za friko i nawet nie wiem jaki to koszt
robocizna przy aucie - wlasna + kilka browarow :)
pozdrawiam i zycze powodzenia

Do tego Jeszcze uszczelka pod pokrywe zaworów :)
Ja kupywałem firmy Ajusa po 45zł za sztukę.

za robocizne w mietku bierzemy 300 zł w tym już jest wlicozne planowanie więc myślę że coś koło tego będzie w tym przypadku równierz ale dodam że mając głowicę na wierzchu warto sprawdzić stan zaworów prowadnić itp i jeżeli wszystko ok to tylko wymienić wszczelniacze jeżeli nie to robić kompleksowo ale uszczelniacze to obowiązek rzekłbym przy wymianie uszczelki pod głowicą

dam sobie Majkel głowę obciąć że uszczelniaczy zaworowych nie robiłęś w swojej v6 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie zdejmowałem głowicy w niej, wiec nie miałem okazji wykonać takich czynności :)

aaaaaaaaaa myślałem że zdejmowałeś .... ale za to Kubas będzie musiał ostatnio jak ruszał spod świateł to niebiesko się zrobiło i to nie było niebo :mrgreen: :mrgreen: tylko dymek z jego rury :mrgreen: :mrgreen:

pikero napisał:
aaaaaaaaaa myślałem że zdejmowałeś .... ale za to Kubas będzie musiał ostatnio jak ruszał spod świateł to niebiesko się zrobiło i to nie było niebo :mrgreen: :mrgreen: tylko dymek z jego rury :mrgreen: :mrgreen:
To był dym z opon

Fiergloo, prawdopodobnie (niestety) czeka mnie podobna operacja.
Chciałbym, na ile to oczywiście możliwe, zasięgnąć informacji na temat tej naprawy,
kosztów jakie poniosłeś i co się w nich zawierało.

Fiergloo, prawdopodobnie (niestety) czeka mnie podobna operacja.
Chciałbym, na ile to oczywiście możliwe, zasięgnąć informacji na temat tej naprawy,
kosztów jakie poniosłeś i co się w nich zawierało.

Nie naprawiałem. Bo majonez z korka zniknął wraz z latem(przez ostatnią zimę-dogrzaniem), oleju silnikowego nie ubywa. Aczkolwiek dalej nie wiem co jest powodem tego że w wyrównawczym miałem olej.

Nie naprawiałem. Bo majonez z korka zniknął wraz z latem(przez ostatnią zimę-dogrzaniem), oleju silnikowego nie ubywa. Aczkolwiek dalej nie wiem co jest powodem tego że w wyrównawczym miałem olej.

moze jak ktos wymienial olej to nie wiedzial gdzie sie w v6 dolewa:D

Amortyzatory
Powrót