159 vs A5 2.0TFSI

• Autor wątku Autor wątku krzysik29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ok, ok kwestia gustu, szanuje. Mi osobiscie Scirocco sie podoba i mimo że stac mnie na nowego Merca E Coupe zastanowie sie nad VW bo mi ten znaczek nie przeszkadza skoro samochod jest naprawde dobry.

Gdybym miał taką kasę, to kupiłbym po prostu Brerę. Ścierka wygląda przy niej jak wózek na zakupy... A że ma ileś tam mniej do setki? Mnie takie rzeczy nie interesują :).

Ja wybrałbym 159 lub Brere :) Niepowtarzalny design-jak dla mnie dzieło sztuki :)

A ja powiem tak.Zalezy czego oczekujesz od auta.Ja osobiscie wybralbym Alfe 159 ale rozsadek podpowiada A5 tylko ze serce ma tutaj przewage stad wybor 159.A moze kolego wybrac cos co jest kompromisem?Mam tutaj na mysli Lancera EVO albo Focusa RS?Skoro chcesz kupic nowa A5 to za te same pieniadze dostaniesz auta kultowe,praktyczne,wyrozniajace sie a do tego niezwykle sportowe.Co wazne wcale nie drozsze w eksploatacji niz A5 czy 159.

krótko:

jednak A5

niby AUDI - ale od razu widać kto rysował budę ( ładne autko )

Temat trochę odświeżony, ale może dzięki temu dowiemy się co w końcu wybrał kolega:) ?

takze uwazam ze porownanie nie na miejscu, A5 to auto ze dwie klasy lepsze pod wzgledem jakosci, materialow, prestizu i oczywiscie ceny. Wyglad A5 jak dla mnie rewelacyjny, wspaniale polaczenie elegancji audi z nuta sportowego coupe.

Ale i tak chyba kupilbym fajna 159 np. 2,4jtdm z pakietem TI i zrobil z niej rakiete gdybym mial tyle siana;) he he

Gdybym miał taką kasę, to kupiłbym po prostu Brerę. Ścierka wygląda przy niej jak wózek na zakupy... A że ma ileś tam mniej do setki? Mnie takie rzeczy nie interesują :).
Za to Ciebie lubię, Radzia:)

---------- Post added at 09:55 ---------- Previous post was at 09:54 ----------

takze uwazam ze porownanie nie na miejscu, A5 to auto ze dwie klasy lepsze pod wzgledem jakosci, materialow, prestizu i oczywiscie ceny. Wyglad A5 jak dla mnie rewelacyjny, wspaniale polaczenie elegancji audi z nuta sportowego coupe.

Audi prestiż? gdzie? u kogo:))) nie rozzbrajaj mnie kolego sympatyczny i miły. Wygląd rewelacyjny? Wielki cielak i tyle. Dwie kasy lepsze? Niech sobie będzie. Co z tego?

Audi prestiż? gdzie? u kogo)) nie rozzbrajaj mnie kolego sympatyczny i miły. Wygląd rewelacyjny? Wielki cielak i tyle. Dwie kasy lepsze? Niech sobie będzie. Co z tego?

kolego to Ty mnie nie rozbrajaj;) lubie wypowiedzi z ktorych nic nie wynika, jak wszystko jest z podejscia "co z tego" to trzeba bylo sobie malucha kupic i sie nie przejmowac.

ZDECYDOWANIE I BEZAPELACYJNIE A5 !!

Przecież bezpośrednim konkurentem 159 jest A4 z Audi.
A5 to już wyższa liga i nie ma co nawet porównywać bo wywołamy tylko żałosny śmiech :)

---------- Post added at 09:55 ---------- Previous post was at 09:54 ----------

Audi prestiż? gdzie? u kogo:))) nie rozzbrajaj mnie kolego sympatyczny i miły. Wygląd rewelacyjny? Wielki cielak i tyle. Dwie kasy lepsze? Niech sobie będzie. Co z tego?[/QUOTE]

Ano prestiż prestiż kolego.... ale Ty nie wiesz co to słowo widząc piękno tylko swojej 156.
Nie ośmieszaj się :)

ZDECYDOWANIE I BEZAPELACYJNIE A5 !!

Przecież bezpośrednim konkurentem 159 jest A4 z Audi.
A5 to już wyższa liga i nie ma co nawet porównywać bo wywołamy tylko żałosny śmiech :)

karmal A5 to jest technologicznie ten sam samochód co nowe A4 .Płyta podłogowa ta sama ,wnętrze też. Różnica polega na ilości otworów i bardziej sportowych nastawach zawieszenia w A5 .

rafter dzięki za uświadomienie :)

To faux pas popełniłem na maxa ;) Ale na mnie przynajmniej takie wrażenie A5 robi :D

rafter dzięki za uświadomienie :)

To faux pas popełniłem na maxa ;) Ale na mnie przynajmniej takie wrażenie A5 robi :D

I takie wrażenie też robi na ulicy na ludziach których auto mija , wierz mi . Wśród polskiego społeczeństwa ta marka cieszy się dużym i uzasadnionym prestiżem .

Ostatnia edycja:
Dużym tak - czy uzasadnionym .... tu bym polemizował bo absolutnie nie na przykładzie każdego modelu (jak to jest w Polsce - liczy się znaczek).

W Niemczech (południowych) to np. dalej trochę tańsza namiastka BMW czy Mercedesa ...
Taka jest też moja opinia.

No jasne że tak :) ale jakby Cię było stać na A5 to byś się za alfą raczej nie rozglądał... :) chyba że chciałbyś mieć i Alfę i Audi ;)

Na najbiedniejsze A5 byłoby mnie stać nawet dzisiaj (pomijając fakt, że w chwili obecnej nie wydałbym tyle pieniędzy na samochód), ale zamówiłem Giuliettę.

Dużym tak - czy uzasadnionym .... tu bym polemizował bo absolutnie nie na przykładzie każdego modelu (jak to jest w Polsce - liczy się znaczek).

W Niemczech (południowych) to np. dalej trochę tańsza namiastka BMW czy Mercedesa ...
Taka jest też moja opinia.

Co byś nie napisał , wszelkie rankingi przemawiają jednak za tym że to nie tylko znaczek a klienci i tak głosują portfelem .
http://moto.pl/MotoPL/1,88571,8341292,Zaskakujace_wyniki_rankingu_jakosci.html

rafter, nie wiem, co to za ranking, w dodatku uwielbiam Saaby i może kiedyś sobie jakiegoś kupię, ale ranking niezawodności, w którym Saab jest na pierwszym miejscu, MUSI być jakiś krzywy ;). W dodatku Subaru (też bym chciał sobie kiedyś kupić) na trzecim miejscu?! Mocno podejrzane.

Co do porównania Audi z BMW i Mercedesem, to ten przedni napęd jednak trochę kłuje w oczy...

Amortyzatory
Powrót