• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Testy, artykuły, porównania...

Formuły pierwszej... Kto jak kto ale fan włoskiej motoryzacji powinien znać różnicę pomiędzy formuła jeden i formułą pierwszą...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W starszych 1,9 JTD wystarczyło czyszczenie zaworu lub jego zaślepienie. W 2,0 MultiJet EGR jest bardziej zaawansowany, sterowany elektronicznie, co znacząco utrudnia tradycyjne czynności serwisowe.
:edziahaha:
Jak zwykle jakaś wpadka (skrót myślowy pomijający generację 1.9 JTDm) musi być. Poza tym artykuł OK.

:edziahaha:
Jak zwykle jakaś wpadka (skrót myślowy pomijający generację 1.9 JTDm) musi być. Poza tym artykuł OK.

Ok?

Wprowadzenie do sprzedaży Alfy 156 przyspieszyli zaledwie o 2 lata :D
Tym samym debiut silników, o których piszą artykuł ;)

Nawiązując do filmiku handlarza

Jestem od trzech lat posiadaczem tej alfy. Kupiłem ją jednak w ASO w Bydgoszczy i już miała przebieg poprawiony do aktualnej wartości czyli w momencie zakupu 188 tys. aktualny przebieg 255 i nie narzekam. Oczywiście DPF wyzionął ducha. Wtryski trzeba było regenerować a turbina czeka na swoją kolej ale ogólnie jestem bardzo zadowolony. Ale wracając do filmiku 3 lata nieaktualny

Nowy odcinek z kanału "Samce Alfa" o 159 TI 3.2 :)
youtube.com/watch?v=_wPKB1pyUbQ

Witam, może mi ktoś wytłumaczyć czym dokładnie się różnią edycje 159tki, w wiki czytam że jest ich kilka:
Progression Sport
Progression Premium
Progression TI
Distinctive Premium
Distinctive TI'
Comfort Pack
Sport Pack
Comfort Plus Pack
TI Plus Pack
Limited Edtion
Sport
Sport Plus

??

Było znacznie więcej, w zależności od rynku.
Generalnie te wersje różniły się wyposażeniem. Ti (później nazywało się Sport plus) miało 18" lub 19", obniżone zawieszenie, nakładki na progi, kozacją kierownicę, w opcji można było też wziąć lepsze fotele. Distinctive to panel z ryflowanego aluminium, czasem elektryczne lusterka, ksenony. W zależności jeszcze od roku produkcji.

W najnowszym Motorze jest test długodystansowy 159 1.9 150KM. Mówiąc w skrócie ocena 4/5.

artykuł pt. "10 niedocenianych aut używanych, które warto kupić " z portalu moto.onet.pl
moto.onet.pl/aktualnosci/10-niedocenianych-aut-uzywanych-ktore-warto-kupic/

[notranslate]Alfa[/notranslate] 159 jako sleeper :D
Przecież ona szybciej wygląda niż jeździ.

Jeśli oryginalne sie założy. Bo zamieniki rowniez 20.000 wytrzymują

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka
Nigdy nie zdarzyło mi się wymieniać drugi raz tego samego elementu (a nie kupuję oryginałów).

Ja wymieniałem po 20 tyś wahacz TRW który skrzypiały jak stary tapczan

Amortyzatory
Powrót