[159] Radio Kenwood a montaż

Maksym

Nowy
Auto
159 1.9 JTDm
Cześć, w przyszłym tygodniu kupuje radio Kenwood DMX-7017DABS. Moje pytanie jest związane z montażem radia, czy potrzebuję n/w zestaw?

centrumaudio.pl/ramki-radiowe/5302-ramka-alfa-159-05-brera-spider-06-z-monitorem.html?search_query=alfa+romeo+159&results=33

O ile na pewno potrzebuje adapter do sterowania z kierownicy centrumaudio.pl/adaptery-do-sterowania-z-kierownicy/1952-interfejs-adapter-do-sterowania-z-kierownicy-alfa-romeo-connects2-ctsar0022.html (on będzie dobry, co nie?) to nie jestem pewien co do tego zestawu z ramką. Ktoś coś?

Potrzebujesz tego i tego, standardowy otwór jest o ok. 1 cm większy niż 2 DIN, więc ramka jest niezbędna. Dokładnie taką samą ramkę można kupić za ok. 120-140 zł.

Ramkę kupiłem za ~50 zł w kolorze panelu od klimatyzacji więc jest okej :)

Tyle tylko, że chyba sama ramka nie pasuje do oryginalnej kieszeni i będzie trzeba przy niej podłubać. No ale te ramki z kieszeniami też wcale rewelacyjne nie są.

Przerabiałem oryginalną metalową kieszeń tak aby radio się zmieściło i ramka bezproblemowo wchodzi. Chyba że o coś innego Ci chodzi

Moja ramka po prostu nie pasowała do oryginalnej kieszeni. Jak wrażenia po wymianie radia? Co jeszcze planujesz robić?

Wrażenia bardzo dobre, radio mocno daje radę. Wcześniej planowałem wymienić głośniki ale seryjne na prawde dobrze grają i uznałem, że nie ma sensu. Teraz plan klapy wirowe i chip

Ewentualnie możesz wygłuszyć drzwi, niewielki koszt a spora poprawa.

ja monotwałem u siebie pioneera, zakupiłem na allegro cały zetsaw, kieszeń montazową ramkę adapter do obsługi z kierownicy i jakieś tam elementy montażowe za 260zł.

ja monotwałem u siebie pioneera, zakupiłem na allegro cały zetsaw, kieszeń montazową ramkę adapter do obsługi z kierownicy i jakieś tam elementy montażowe za 260zł.

Czy masz może gdzieś jeszcze link do aukcji albo kontakt do sklepu ? czekam na radio Pioneera i właśnie przydałby mi się taki zestaw a sam adapter do sterowania z kierownicy to 220 zł. Czy twoje radio jest rozmiaru 2 DIN ?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót