• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] 159, czyli moja miłość od pierwszego wejrzenia ;)

Co myślicie o takich dekielkach?

attachment.php

Załączniki

• DSC_0227.jpg
    DSC_0227.jpg
    63 KB · Wyświetleń: 624
Moim zdaniem fajne. Coś innego :)
Tylko kolor średnio dopasowany.

Tylko kolor średnio dopasowany.
QV nie występowało w innym kolorze :P

No niestety nie zamawiałem, bo nie mogę nigdzie trafić na ten wzór w rozmiarze 60 mm :( To naklejki na oryginalnych deklach. Nie wygląda źle, ale to w końcu tylko naklejka.

attachment.php
attachment.php

Zamontowany podwójny wydech :)

Załączniki

• DSC_0252.jpg
    DSC_0252.jpg
    84 KB · Wyświetleń: 530
  • DSC_0253.jpg
    DSC_0253.jpg
    109.8 KB · Wyświetleń: 535
Ostatnia edycja:
159ka prezentuje sie zacnie.

OT
O Albea w tle :) Heh śmiesznie bo widać mam starsze wersje obu Twoich samochodów, tzn. 156 i Sienę ;)

Kurcze. Z zewnątrz bliźniaczka :D
Też myślę nad przyciemnieniem szybek i... do tej pory nie wiem, czy mi się podoba, czy nie. Ale teraz już przynajmniej mam wizualizację ;)

Heh śmiesznie bo widać mam starsze wersje obu Twoich samochodów, tzn. 156 i Sienę
Tak się przypadkiem złożyło, że w mojej rodzinie króluje włoska motoryzacja ;)
Też myślę nad przyciemnieniem szybek i... do tej pory nie wiem, czy mi się podoba, czy nie. Ale teraz już przynajmniej mam wizualizację
Ma to swoje plusy i minusy... Auto traci wtedy charakter limuzyny, robi się moim zdaniem bardziej sportowe. Przydaje się, jeśli wozimy małych pasażerów - w bardzo słoneczne dni nie razi w oczy.

Cholernie podoba mi się podwójny wydech :D 100% pozytywnych komentarzy u znajomych :D

Przy okazji dopiszę do historii auta, na początku tego sezonu na alufelgach pojawił się nowy komplet letnich gum - Pirelli P Zero Nero GT 225/50R17. Włoskie auto potrzebuje włoskich opon :cool:

:D

Przy okazji dopiszę do historii auta, na początku tego sezonu na alufelgach pojawił się nowy komplet letnich gum - Pirelli P Zero Nero GT 225/50R17. Włoskie auto potrzebuje włoskich opon :cool:

Fajnie to wygląda !!!
Ja zakupiłem do mojej opony w tym rozmiarze firmy Vredestein - Design Giugiaro czyli tak jak autko :D

Update.

Wymieniona piasta prawy przód - teraz znów aż chce się jeździć :) Zapomniałem już jak w środku potrafi być cicho.

W KOŃCU - klubowe ramki tam, gdzie być powinny ;)
attachment.php

Załączniki

• IMG_20140604_220104.JPG
    IMG_20140604_220104.JPG
    61.7 KB · Wyświetleń: 492
Pisałem o tym też w jednym z tematów - zamontowałem podwójny Ulter, wygląda dużo lepiej jak fabryczne 2.4, nawet z końcówkami :)

Nie chciałem się bawić w takie rzeźbienie - zakupiłem dedykowany wydech http://new.ulter.com.pl/offer/dedicated/261/alfa-romeo_159/399
Z jakości wykonania jestem w sumie zadowolony, chociaż dźwięk mógłby być bardziej wyrazisty. Wizualnie bezsprzecznie na plus :)

Przy okazji zdecydowałem się sprzedać fabryczny tłumik, jeśli jest chętny to proszę o kontakt. Za jakiś czas zrobię fotki to wrzucę do bazaru.

Chodzi o to, żeby poprawnie wymierzyć i uciąć fabryczny wydech w odpowiednim miejscu miejscu. W zestawie są obejmy i mamy całkiem spore pole manewru.
Sugeruję nie używać past montażowych itp. Nie ma takiej potrzeby, za to później w razie potrzeby skorygowania tłumika tylko siąść i płakać ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót