Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Takie co?Potrzebuje takie
Tak, mam je w SW. Z głowy nie pamiętam jaki rozmiar, na pewno gdzieś wcześniej w tym wątku pisałem. Te mocniejsze czyli niebieskie. Efekt taki że jak jest zimno to klapa kawałek się podnosi, jak jest ciepło to całkiem się otwiera. Klapa odstaje w widoczny sposób jeśli masz założone sprężyny. Sprężyny brałem takie jak ktoś pisał na początku i nie są one dobrze dobrane. Potem rozpisywałem się jakie inne można zastosować (w teorii, na podstawie wymiarów) z mniejszą średnicą wewnętrzną (nie będą tak latały) i z większą długością w stanie wolnym ale podobną w maksymalnie sprężonym - czyli będą dłużej i bardziej łagodnie oddawać energię klapie, bo te co mam mają bardzo krótki zakres pracy (z 5-10mm na oko).
EDIT:
to jednak nie ten wątek, tutaj nic nie ma. Musiał być drugi - bliźniaczy temat o tym samym gdzie było znacznie więcej informacji i tam rozpisywałem różne sprężyny w różnych kolorach.
EDIT 2:
tu jest ten właściwy wątek:
http://www.forum.alfaholicy.org/tun...ne_podnoszenie_zamykanie_klapy_bagaznika.html
Oryginalne siłowniki [emoji809] to http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7037303891?Cześć
Dla zainteresowanych tak to wygląda w mojej Alfie:
youtube.com/watch?v=vA6iPg75RJo
Oryginalne siłowniki [emoji809] to allegro.pl/ShowItem2.php?item=7037303891?
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Tak ku potwierdzeniu rozmiar sprężyny to ten co podałem w aukcji?sprężyny tak, siłowniki jakiś zamiennik zamontowany odwrotnie.
Przy 10 letnich oryginalnych siłownikach klapa otwierała się do 1/4
W lato podejrzewam że będzie się szybciej otwierać, przy obecnych minusach olej trochę tężeje.
Tak ku potwierdzeniu rozmiar sprężyny to ten co podałem w aukcji?
sprężyny tak, siłowniki jakiś zamiennik zamontowany odwrotnie.
Przy 10 letnich oryginalnych siłownikach klapa otwierała się do 1/4
W lato podejrzewam że będzie się szybciej otwierać, przy obecnych minusach olej trochę tężeje.
Dobre pytanie bo ma filmiku widać że płynnie hamująPamiętasz jakie to były konkretnie siłowniki? Firma albo coś. Jak nie, to może na nich jest jakiś nr...
Dobre pytanie bo ma filmiku widać że płynnie hamują
I to jest kluczowe przy zakładaniu sprężyn, żeby uniknąć wyrywania czy krzywienia zawiasów...
Kupiłem które podałeś teraz pytanie jak złożyć?Ja mam Model 2S26025, na aukcji jest inny
Kupowałem na stronie eaz2.pl