• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] 159 3.2 V6 Nero Oceano

Przewierciłem wszystko na wylot otwornicą 29 mm, wtedy gniazdo wchodzi na wcisk. Nawiew na tył jak najbardziej jest. W poliftach jest latwiej, bo tunel nie ma blachy ważącej kilka kg...
Demontowałeś tunel do tej operacji?
Pod co się podpiąłeś?
Podrzuć namiar gdzie kupiłeś tą ładowarkę.
Pozdrawiam.
- Rafał

Demontowałeś tunel do tej operacji?
Pod co się podpiąłeś?
Podrzuć namiar gdzie kupiłeś tą ładowarkę.
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak, tunel trzeba zdemontować. Ale to raptem 6 śrubek.
Ładowarka USB z aliexpress za ok 20 zł. Jeśli nie znajdziesz to podeślę link. Podpięta pod zasilanie oryginalnego gniazda ładowarki.

Hot or not? Tylko przymiarka. Zawsze chciałem przykleić te koniczynki, ale nie jestem do końca przekonany czy to będzie dobrze wyglądać...

IMG_20180707_142034.jpg IMG_20180707_141900.jpg IMG_20180707_141854.jpg

Ładnie jest :D jakie masz wymiary koniczynek? Bo wydają się ciut większe niż u mnie

Nie wiem i nie mam jak zmierzyć. Ale [MENTION=248]alces1[/MENTION] powinien wiedzieć, bo mam je od niego :)
Generalnie też wolałbym mniejsze.

Magil, cieszę się, że szybko wróciłeś :)
I to w jakim stylu! :)

Na pewno znajdą się malkontenci, co to powiedzą, że to nie Busso, że ciężkie i w ogóle, ale mi Twoja nowa Bella bardzo się podoba!

Gratuluję i dobrej zabawy!

ps. a koniczynki bym sobie podarował ;)

Ale chyba trochę za dużo tej czerni- wygląda jakby wpadła do wiadra z czarną farbą, źle widać kształt felg i scudetto na przodzie, jedyny rozjaśniający akcent to koniczynka. A ładowarka genialna, dla mnie ze względu na wbudowany woltomierz- czasem się przydaje.

Magil, cieszę się, że szybko wróciłeś :)
I to w jakim stylu! :)

Na pewno znajdą się malkontenci, co to powiedzą, że to nie Busso, że ciężkie i w ogóle, ale mi Twoja nowa Bella bardzo się podoba!

Gratuluję i dobrej zabawy!

ps. a koniczynki bym sobie podarował ;)
Parafrazując klasyka: Busso to nie jest, ale i tak jest zajebiście :cool:

No muszę coś nakleić, po prostu muszę :D Może to doda jaśniejszy akcent. Czarne scudetto mi się podoba, ale możliwe że dokonam jakichś modyfikacji. Chociażby z racji, że scudetto i tak muszę wymienić.

Ostatnia edycja:
Busso czy nie, to jednak silnik przerobiony przez Alfę i mający 3,2 litra pojemności, odpowiednią moc, obroty, dźwięk, elastyczność i moment obrotowy- to już teraz wielka rzadkość na drodze, w czasach gdy wszyscy robią małe, doładowane silniczki. Jazda autem z takim silnikiem daje więcej przyjemności, zużycie paliwa to już inna sprawa.

Parafrazując klasyka: Busso to nie jest, ale i tak jest zajebiście :cool:

No muszę coś nakleić, po prostu muszę :D Może to doda jaśniejszy akcent. Czarne scudetto mi się podoba, ale możliwe że dokonam jakichś modyfikacji. Chociażby z racji, że scudetto i tak muszę wymienić.

Ja też bym nie kleiła koniczynki, tak jak kolega Gary radził

Z dziennika pojazdu.
Przebieg 154 046 km.

Wymiana alternatora, paska pk, ponownie oleju w przekładni kątowej oraz uszczelniacz w podporze prawej półosi. Z powodu trudnego dostępu praca wykonana u mechanika.

IMG_20180730_153347.jpg

Taki mały detal wskoczył :D

IMG_20180731_182408.jpg

Ostatnia edycja:
Przebieg 154 900 km.

Regeneracja prawego przedniego zacisku hamulcowego. Nie była do końca potrzebna, ale znalazłem pękniętą osłonę przeciwkurzową i dwa tłoczki z zaczątkiem korozji. Winiłem zacisk za minimalnie większe grzanie się tarczy oraz bicie przy hamowaniu, a przyczyną okazał się brak śrubki ustalającej tarczę hamulcową. Brud podszedł między piastę a tarczę, w efekcie czego tarcza nie była idealnie osadzona. Trzeba pilnie zakupić odpowiednie śrubki.

IMG_20180821_165116.jpg IMG_20180821_180450.jpg

W żadnym wypadku. Kwestia gustu :) Chociaż scudetto muszę wymienić, bo jest połamane. Pomaluję ponownie ;)

Też mam pomalowane scudetto na czarno, jednak w miejscu styku ze zderzakiem, zostawiłem ori i wyszła taka ładna obwódka.
Cały środek czarny, a dookoła rant jest ori.

Dobrze, że poszła do Ciebie ;) widywałem ją czasami w mojej okolicy ;)
Pozdrawiam

Też mam pomalowane scudetto na czarno, jednak w miejscu styku ze zderzakiem, zostawiłem ori i wyszła taka ładna obwódka.
Pokaż zdjęcie z bliska. Ostatnio naszła mnie ochota, żeby nie malować. Ale będę miał jeszcze sporo czasu na przemyślenia :)

IMG_20180823_155347.jpg

Chłodnica wody stwierdziła, że ma dość :D A to raczej ważny i potrzebny element :) Przy okazji porobi się to i tamto...

IMG_20180823_134108.jpg

Ostatnia edycja:
u siebie też to przerabiałem rok temu, teraz mam spokój ;) chociaż i tak przy okazji jak coś grzebie to do środka sanek napuszczam jeszcze wosk do profili ;) piękna bella, środek jak mój :D scudetto zostaw oryginał - przy czarnym ginie i zamiast pięknej włoszki jest ryj kominiarza ;) pozdr Paweł

Amortyzatory
Powrót