z resztą te helixy wcale nie są dobre i wkładanie do tego wzmacniacza kompletnie mija się z celem.
Jednak większość opinii na forum jest takich, że SĄ DOBRE - oczywiście biorąc pod uwagę ich cenę.
Powiem szczerze, że początkowo miałem kupić od razu wzmacniacz i później jakieś głośniki. Zamówiłem nawet ten wzmacniacz na allegro, ale później zadzwoniłem do sprzedającego (który okazał się człowiekiem prowadzącym stacjonarny sklep car-audio) i powiedziałem, że chciałem się wycofać. On na to, że nie ma problemu. Opowiedziałem mu, że mieć jakieś lepsze audio w samochodzie, ale chcę zostawić fabryczne radio. Człowiek ten powiedział mi, że na początek odradza mi faktycznie kupno wzmacniacza. Powiedział, żeby wygłuszyć drzwi, wsadzić Helixy (sam je zaproponował) i ocenić, czy efekt jest wystarczający, bo różnica powinna być duża w porównaniu z ori. Jeśli będzie mało, to wzmak + sub

I takim tropem podążę!

[ No ładnie, ładnie... Teraz skojarzyłem, że kupiłem te głośniki w sklepie, który forumowicz Proxim@Ar ma swojej stopce. A ja głupi nie powołałem się na zniżkę dla Alfaholików

]
Pewnie w końcu wstawię ten wzmacniacz i wtedy jeśli HELIX-y nie będą banglać odpowiednio, to je sprzedam i kupię coś lepciejszego

Na razie małe kroczki, małe kroczki...
Tak na marginesie to wczoraj dostałem w prezencie jakiś głośnik niskotonowy. Nie pamiętam modelu, ale jest to wielki, chyba 30 cm JBL z dwoma cewkami. Oddał mi go szwagier, który lubi dudnienie, a który kupił go 2 lata temu za 450 zł. Car audio się kompletuje :dirol: Chociaż mam pewne wątpliwości czy sub zbudowany na takim wielkim głośniku to dobry pomysł... Jak kiedyś kupię wzmaka, to sobie to podłączę i ocenię
Na razie wygłuszanie i "lipne, tandetne" Helixy do zamontowania