Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Maciek-156 napisał:Jak ktoś ma w JTD 90C to ma założony zamiennik termostatu - na orygilanym nie ma szans uzyskać takiej temperatury.
zadzwon do tego goscia on ci powie dokładnieadriano166 napisał:http://moto.allegro.pl/item523735699_fabrycznie_nowy_termostat_alfa_romeo_156_jtd.html
Coś takiego znalazłem, może się czymś różnić od 156, silniki są chyba takie same
Kłopty z rozgrzewaniem w niskich temperaturach to standardowa przypadłość współczesnych diesli i nie świadczy o awarii układu chłodzenia. Pewnie masz wszystko w porządku - bo być może nawet się termostat nie otworzył - przekłamujący wskaźnik kabinowy to nienajlepsze narzędzie diagnostyczne, tylko podpięcie pod komputer powie ci jaką rzeczywistą temperaturę widzi ECU i czy termostat prawidłowo się otwieraPaweł24 napisał:Witam, przy obecnej temperaturze, nawet po przejechaniu 20-30 km temperatura nie dochodzi nawet do 70C. Rozumiem, ze u mnie jest to rowniez termostat?
Dokładnie :!:Maciek-156 napisał:tylko podpięcie pod komputer powie ci jaką rzeczywistą temperaturę widzi ECU i czy termostat prawidłowo się otwiera
domik napisał:mam problem po wymianie termostatu tak jak kolega kapalek, termostat firmy vernet, auto ładnie sie po wymianie nagrzewa dochodzi do 90* i jak sie termostat otwiera leci na 70* i to dość szybko i w kółko ;// czy to normalne??
tak ale jak sie nie stabilizuje po pewnym czasie i permanentnie "kica" to nie jest dobry objaw. ja coraz częściej obstawiam czujnik albo po prostu wadliwy egzemplarz termostatu...RogerIZ28 napisał:Temperatura musi troche spaść - w koncu zimny płyn miesza się z ciepłym.
Ja kupiłem termostat EPS, dochodzi do 90, otwiera sie i spada na ok - czy ja wiem na moje oko jakieś 75stpotem sie znowu calosc nagrzewa do 90st i tak już się utrzymuje