(156) TANIE OPONY

``````````````````````````````````````````````````

Co to ? Padający śniego za oknem ?

Co do opon to ja na zimę zakupiłem Continentale TS850. Myślę że nie ma co oszczędzać. Od dębicy pewnie z 200zł drożej wyszły. Patrzyłem na testy ADAC i wychodzi że seria TS810 830 850 jest cały czas w czołówce. Dostałem dosyć dobrą cenę w InterCarsie i opony były do odbioru za parę godzin - taniej niż na allegro, oponeo itp itd.

Też założyłem do swojej 156 SW Continentale TS850 w rozmiarze 185/65R15. Zobaczymy po dłuższym czasie jak się spiszą.

Może nie róbmy OT w temacie o lampach a dokończmy konwersację o oponach w temacie to tego przeznaczonym :)

Już pisałem, że masz rację odnośnie opon Dębicy na nasz teren. Ale nie produkują 17" a do Q4 mniejsze nie wejdą. Jestem teraz w dołku finansowym i potrzebuję coś na szybko i tanio, bo na tych Kumho jeździć się nie da. Protektory wydają się być najlepszym rozwiązaniem, bo za 600zł kompletu 205/50 r17 nie znajde nigdzie. Opinia co do tych opon jest różna, ale to też kwestia sprawdzonej firmy i odpowiedniego wzoru opony.

bardzo tanie WESTLAKE SV308 205/45R17

Kupiłem dwie na lato. Cichsze od Pirelli P7000 przyczepność na suchym bardzo dobra, na mokrym zadowalająca. Cena była bardzo kusząca i póki co widzę w nich tylko jedną wadę: delikatność - przy tym profilu załatwiłem już jedną taką... pogięła się felga, a dziura nie była jakaś straszna.

Jeździł już ktoś może na Barum Bravuris 2? np. w rozmiarze 205/55/16 ?Przymierzam się do zakupu, nie chcę chinolków ale coś z niskiej półki markowej.
Narazie mam Barumy zimowe ciężko mi opisać jakość ich bo nie robiłem testów na innych jednakże skusiła mnie cena wtedy jeszcze.

jeździł - było ok , stosunek jakości do ceny też niczego sobie był

Amortyzatory
Powrót