[156] Świece żarowe do JTD

a co to może znaczyć że jak chcę odpalić zimne auto to po przekręceniu kluczyka (bez zapłonu jeszcze) przez około 30 sek miga mi żółta kontrolka (taka grzałka - zapewne od świec żarowych) ? pomimo tego migania auto odpala bez problemu zarówno jak migają lub jak już zgasną......
ma ktoś pomysł co to jest i o co chodzi? czy mam wymienić żarowe czy coś innego jest przyczyną?
dzięki z góry za podpowiedź!! :)

Raczej spalona jest świeca ( ja na przykład miałem spalone 3 w 2,4 i również nie było problemu z odpalaniem i dopiero w zimie ), z przekaźnikiem są problemy przy rozruchu a na mrozie może nie zapalić wcale.

spalona swieczka lub swieczki lub przekaznik

OK, ale jak są spalone to czy jednak ma to jakis negatywny wplyw na dzialanie silnika? Odpala bez problemu ale czy duuuuzo latwiej by mu bylo, kiedy swiece by jednak podgrzaly glowice...?

To pytanie bardziej z ciekawosci nie z oszczednosci... ;)

OK, ale jak są spalone to czy jednak ma to jakis negatywny wplyw na dzialanie silnika? Odpala bez problemu ale czy duuuuzo latwiej by mu bylo, kiedy swiece by jednak podgrzaly glowice...?

To pytanie bardziej z ciekawosci nie z oszczednosci... ;)

Jak wszystkie sie spala to na wielkim mrozie nie odpalisz, spalone zawalaja sie nagarem i zle odkrecic potem.

Kto ma swiece ceramiczne iskry KIELCE do JTD żeb nie było:alberteinstein: , I jak się sprawują

Amortyzatory
Powrót