• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

156 Sport Pack >>> CYCU

• Autor wątku Autor wątku Raf2pp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie stac mnie było na dwie, a obie jak dla mnie idealne
zajme sie jedna za to bardziej ;) czarny tak samo ładna ;) idzie sie pokazac..
Napewno bede chciał by czarnulka miała swoj indywidualny styl. Mysle ze nie przesadze ;)

No wiec czarny śliczny :) ale nie koniecznie wszedzie. Hmm czarny lakier i czarna skóra,

148.jpg

ładnie ale jak dla mnie troche za ciemno. Zamiast czarnej miala byc bananowa xD I taka kiedys bedzie ;) a na chwile obecna czerwień do czarnego

149.jpg

150.jpg

151.jpg

152.jpg

153.jpg

myśle komponuja sie całkiem nieźle. Docelo w przyszłosci bedzie banan ;)

W sobote zaczynam zabawe z zawieszeniem :)
Serie zastapi gwint, a wszystkie gumowe elementy zastapie poliuretanem.
Bedzie twardo...

Witam bardzo ladnie sie prezentuje twoje AR z czerwona skorka bardzo fajnie :) a co do banana ja mam w swojej ten kolorek i powiem ze zadnego innego nie chce ;d pozdrawiam

fajnie wygląda:) tak z ciekawości trudny to jest proces wymiany ?

Kozystajac z chwili urlopu i pięknej pogody pogrzebałem troszke w zawieszeniu :)

No i tak po kilku dniach Bella została zglebiona. Przy okazji zajolem sie tez wachaczami, ogolnie cały zawieszenieam. Tak by predko tam nie zagladac. Wachacze zostały stare orginalne TRW ale skusiłem sie by potestowac poliuretan. Tak wiec wszystkie tuleje i elementy gumowe ustapiły mu miejsca. Ciekaw jestem ile jest to warte i czy sie sprawdzi bo dłubania przy tym troszke było.

Gwint niemiecki FormelK

1.jpg

Poliuretan przysłała mi firma z wrocławia. Nigdzie blizej nie szło go dostac. W niektorych sklepach warsztatach, nie wiedzieli co to jest :)

2.jpg

Belka juz po zabiegu z nia było najłatwiej

3.jpg

4.jpg

Dobrze ze pogoda dopisała w garazu miejsca mało chodz i tak gimnastyki troche było :)

5.jpg

6.jpg

Tak było przed na seri

7.jpg

Tak jest teraz. Da sie jeszcze niezej :) ale bez przesady

8.jpg

Całośc zajeła mi trzy dni. To chyba nie jest tak zle tymbardziej ze pierwszy raz zobiłem przy zawieszeniu. Fizolofi tam zadnej nie było, troszke łaciny poszło ale teraz jaka satysfakcja ;) a do całosci podeszłem z sercem ;) starannie i dokładnie.

Zapomniałem pstryknac jak to sie prezentuje na asfalcie :) ale to sie pochwale niebawem :)

jeszcze ładnych bucikow musze poszukac :) mysle nad 18 ewentualnie 17
i bedzie malinka

A tak to wyglada teraz na 16 oponka 55

62.jpg

63.jpg

da sie jeszcze nizej o jakies 2 cm ale bez przesady

teraz szukam jakis ładnych bucików najlepiej 18 :]
mysle ze z gleba nie przesadziłem

Ile poszła na dol?? Z 5cm, czy więcej? Jest twardo?
Ludzie na zawieszeniu ze SportPack'a (co podobno obniża o 20mm) jeżdżą i mówią ze jest za twardo i zmieniają na seryjne a tu taki hardkor :D:D:D
POZDRO :)

zawieszenie ze SportPack'a jest jeszcze miękkie w porównaniu z czerwonymi co obniżają -30 ale dla mnie i tak mogło by być trochę twardziej bo mam u siebie -30 i mogły by być twardsze

poszło 6 cm od seri i jeszcze da sie 2 nizej. Jak dla mnie za twardo nie ma a wrzucone sa jeszcze komponenty z poli co prawda na konforcie straciło ale tragedi nie ma :)

Gwinta kupiłem tutaj http://www.formelk24.de/shop.asp teraz cena spadła ja dałem 650e w zeszłym roku mial byc wrzucony do czerwonej ale sie nie udalo została wczesniej sprzedana.

za to w czerwonej miałem sportpack i tez strasznie twardo nie było :) no chyba ze ja nie czuje hii xD

Podaj model gwintu, lub numery producenta.

Ostatnia edycja:
producent to FormelK a tu masz stronke z ktorej ja zamawiałem
http://www.formelk24.de

teraz widze ze pojawiły sie gwinty na allegro ale o nich nic nie moge powiedziec ja z tego niemieckiego gwinta zadowolony bardzo jestem

no i efekt końcowy mamy taki :]

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

Mysle ze nie przesadziłem i jest ok ani za nisko ani za wysoko Bella siedzi na 18 na oponce 215/35

Jak sie spodoba bedzie miło :D

powiem ci że świetnie wygląda wybierz się w jakieś fajne miejsce zrób zdjęcie na konkurs i będzie miodzio mówię ci naprawdę wygląda elegancko czasami żałuję że moje auto mam aż tak zmienione bo mogło by wyglądać podobnie super gratuluję efektu końcowego :D:D:D nie wybierasz się na spot do B-B?

wygląda fenomenalnie a jak się jeździ na nierównościach, koleinach i betonowej drodze ?

Pod względem funkcjonalności - beznadzieja... Ale pod względem wyglądu cud miód i orzeszki! Wygląda nieziemsko :) Wpadnij do Rzeszowa na spot :P

Jeszcze tylko listwy progowe ze sportpacka zamontuj i reflektory z czarnym wkładem, a będzie to kwintesencja :)
Tyle tylko, że wykup sobie karnet na rehabilitację kręgosłupa! Bardziej hard corowego sprzętu na forum chyba nie ma ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót