• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Postojówki H6W LED

• Autor wątku Autor wątku cysio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no te to konkretnie wyglądają ;) a musiałeś coś kombinować z kabelkami? czy tylko założyłeś i działa?

Szczerze powiedziawszy to ich nie montowałem sam.
Zabierałem się do zamontowania ale nie mogłem zdjąć klosza od reflektora. Jechałem do mechanika po coś, to mu powiedziałem by mi wymienił przy okazji. Sam wolałem nie ryzykować czegoś ukręcić.
A raczej nic szczególnego nie robił podczas zamontowania tych LED'ów.

dzieki, zajebiscie to u ciebie świeci, jezeli u mnie na żółto, to mam coś chyba z napieciem niskim... co to moze byc?

Zobacz czy gniazdo do żarówki jest czyste nie pokryte śniedzią. Ja mam u siebie Osram Night Breaker + i dopóki reflektor jest czysty światło jest białe, wystarczy lekko zabrudzony robi się żółte ;)

jak można wyjąć T4W, bo poprzedni właściciel też znał ten patent z zamiennikiem ale nie spiłował jednego bolca bo żarówka ani rusz... jest jakiś patent żeby ją wyjąć?

hehe, może mały szczypce wydłużone wygięte ??

złap z boku za metalowy element żarówki, jeśli sie przepaliła to grom z nią:D , zduś bańke żeby pękła i za cienka blaszke chwyć czymś i po sprawie

no niestety żarówkę będziesz musiał rozwalić, potrzaskać bańkę i później dobrymi kombinerkami złapać za kołnierz i próbować przekręcać, żeby wyskoczyła z gniazda i wyciągnąć. Miałem to u siebie poprzedni właściciel też tak zrobił i troszkę się namęczyłem zanim mi się udało żarówkę wydostać.

ogólnie zauważyłem, że nie palą się mi postojówki. Po wyjęciu jednego motylka z żarówką od strony pasażera (bo z lewej za cholere nie chce wyjść) po poruszaniu żarówką raz działała, raz nie... do tego nie mogę wyjąć bańki... co to może być? żadna kontrolka mi się nie pali

no a nie ma problemu, że jest za długa?

chyba że w 156 FL macie w innym miejscu...

Amortyzatory
Powrót