mam pytanko dotyczące wariatora. czy na naszym rynku wystepuja tylko oryginalne wariatory? czy są jakieś zamienniki? można wymienic sam wariator nie wymieniając paska rozrządu i napinaczy (były wymieniane jakies 3 tys km temu)?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W instrukcji jest napisane wymiana rozrządu co 120 tyś kmMaciek-156 napisał:Dlatego instrukcja serwisowa zaleca ich wymianę razem z rozrządem - nie spotkałem silnika TS w którym wariator wytrzymał dłużej niż 60-80tys. km
75andrew155 napisał:W instrukcji jest napisane wymiana rozrządu co 120 tyś kmMaciek-156 napisał:Dlatego instrukcja serwisowa zaleca ich wymianę razem z rozrządem - nie spotkałem silnika TS w którym wariator wytrzymał dłużej niż 60-80tys. km
75andrew155 swego czasu toczyliśmy dyskusję czy wymieniać wariator razem z rozrządem jak to jest napisane w instrukcji (to było moje zdanie) , czy robić tylko sam rozrząd (Ty byłeś zwolennikiem tych pozornych oszczędności). Parę osób wtedy tak zrobiło i za kilka tys. km znowu musieli zrzucać rozrząd bo trzeba było tym razem wymieniać wariator - to memento dla osób ktore zastanawiają się czy wraz z rozrządem wymienić też wariator. Jeszcze jedno jak nowy wariator to i nowy olej - zawsze!75andrew155 napisał:W instrukcji jest napisane wymiana rozrządu co 120 tyś kmMaciek-156 napisał:Dlatego instrukcja serwisowa zaleca ich wymianę razem z rozrządem - nie spotkałem silnika TS w którym wariator wytrzymał dłużej niż 60-80tys. km