• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Instrukcja obsługi ALFA ROMEO 156

• Autor wątku Autor wątku Marcino 156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
bocian, a to nie jest przypadkiem ta instrukcja co wcześniej w tym wątku??? Jak tak to już ją mam, i właśnie o niej mówię że nie wszystko jest tak jak w mojej AR. Np nie ma info na temat kontrolki wody w paliwie, o kluczykach w scyzorykach, i pewnie coś więcej by się znalazło. Jak przeglądałem instrukcję z poliftowej to część wiadomości pasuje do mojej. Chyba sobie złożę z obydwu wersji :)

witam , czy ma ktoś DTA ale po polsku - mam wersje włoską i nic nie kumam :( lub coś podobnego , muszę ogarnąć problem głowicy - przeskoczył pasek , zawory itd. do wymiany

Ostatnia edycja:
Proszę o numer telefonu

Panowie zamawiałem instrukcje dokładnie 28 marca pod podanym wcześniej numerem telefonu i otrzymałem ją pocztą tydzień temu tj. 4 kwietnia... za darmo!! Nic nie płaciłem. Przyszła paczka ładnie opakowana dodatkowo z listem :D
A tak w ogóle jest możliwość również zamówienia instrukcji w każdej ASO ale to już jest płatne około 40-60 zł

Jaki to numer Panowie potrzebuje do alfy 156 2.4jtd 2002r

Ma ktoś do przed FL 156? Poprosił bym o jakieś Pw z aktywnymi, free linkami.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Te ktore wrzucalem wczesniej juz wygasly?
Jezeli tak to wrzuce za chwile nowe

Pisze, że trzeba pieć konto premium :/ lub sms za 27zl...

no to widać już wygasło
za 3 minutki nowe podam

http://speedy.sh/wPcmm/Instrukcja-Alfa-Romeo-156-50-1-100.pdf

http://speedy.sh/468ff/Instrukcja-Alfa-Romeo-156-50-101-202.pdf

klikaj w napis i jest free
attachment.php

no i doczytaj na forum o błędzie w rozpisce bezpieczników ( chyba nawet gdzieś w tym temacie podawałem link do opisu tego błędu )

Załączniki

• Przechwytywanie.JPG
    Przechwytywanie.JPG
    89.7 KB · Wyświetleń: 1,014
Podziękował :-)

Jaki to numer Panowie potrzebuje do alfy 156 2.4jtd 2002r
Nie dzwoń na żaden numer, wejdź na http://kontakt.alfaromeo.pl/alfa-romeo wpisz swoje dane adresowe, podaj VIN i napisz prośbe o ewentualne wysłanie takowej instrukcji jeśli mają. U mnie zadziałało, pomimo tego, że na infolinii BOK Fiata konsultantka poinformowała, że do wersji sprzed FL już nie mają. Mimo to napisałem i za tydzień instrukcja była u mnie, a najlepsze to, że na liście z podziekowaniem widnieje data 07.05. :) - moje urodziny, tak więc dostałem świetny prezent urodzinowy od Alfa Romeo :), który tak sie prezentuje:

attachment.php

Załączniki

• DSC_0241.jpg
    DSC_0241.jpg
    69.8 KB · Wyświetleń: 675
Potwierdzam, rowniez wyslalem prosbe o instrukcje obslugi do 156 i otrzymalem dzisiaj nowiutka instrukcje :)

Czy zapisywaliscie się na listę mailingowa po wysłaniu prośby czy bez tego wysłali wam instrukcje?

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Jakis nowy druk chyba bo od dawna nie bylo dostepne i mieli juz nie robic niby

Tak zapisalem sie na liste mailingowa. Tez sie zdziwilem ze jest dostepne bo 4 lata temu wyslalem prosbe o wyslanie ale odpisali ze nie posiadaja :)

No i dupa. Mi odpisali że nie mają instrukcji.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Dodruku na pewno nie było. Instrukcja, którą mi przyslali byla z IV/2000 i widac po niej, że wygrzebana gdzieś z magazynu...

Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2

Amortyzatory
Powrót