• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Grill

bosniak_sg

Nowy
Auto
2.0 JTS GT Selespeed 08r
Co myślicie, jak to wygląda, do tego jeszcze czarne lampy GTA, czekam na wasze opinie?

Wygląda ciekawie, a z reflektorami GTA będzie jeszcze lepiej. Z resztą Ty masz zderzak Zendera, a to już zmienia postać rzeczy.
Zastanawiam się jakby to wyglądało, gdyby wstawić w grill te srebrne listewki jak wielu (w tym i ja) zrobiło, przy czym zachowując czarne obramowanie grilla.
A propos - malowałeś, czy to fotomontaż?
Pozdrawiam.
- Rafał

Na razie zaklejone czarną taśmą, ale srebrne listewki też odpadają, bo te dwie boczne też zakleiłem. To ma być taka "mroczna" Alfa, mam nowe alusy z polerowanym rantem i wnętrze tych alu chcę też pomalować w kolorze nadwozia i tylko śruby i ten rant zostałyby polerowane, nawiązując do pięknych klamek które ma 156.

bosniak_sg napisał:
Na razie zaklejone czarną taśmą, ale srebrne listewki też odpadają, bo te dwie boczne też zakleiłem. To ma być taka "mroczna" Alfa, mam nowe alusy z polerowanym rantem i wnętrze tych alu chcę też pomalować w kolorze nadwozia i tylko śruby i ten rant zostałyby polerowane, nawiązując do pięknych klamek które ma 156.
Rozumiem. Miałem właśnie pytać co zrobiłeś z listwami po bokach scudetto. Teraz już wiem.
A czy te alufelgi, to 18" na których stała Twoja Alfa podczas letniego grillowania w Ojcowie?
Jeśli planujesz taki mroczny styl, to w tym kolorze musi być jak najwięcej detali :)
Mam też jeszcze jedno pytanie. Zauważyłem, że masz zamontowane płaskie wycieraczki na szybie. Jak się sprawują? I czy pasowały bezproblemowo?
Pozdrawiam.
- Rafał

bosniak_sg napisał:
To ma być taka "mroczna" Alfa,

to właśnie były moje pierwsze myśli jak zobaczyłem zdjęcia :>>
wygląda całkiem nieźle,jak założysz lampy a,la GTA wtedy będzie komplet i oblicze belli będie naprawdę agresywne :twisted:

według mnie gdy pomalujesz cały gril to chromy w kratkę już nie będą pasować :cry:

proponowałbym ci jeszcze wymienić siatkę w zderzaku na taką z grubszymi oczkami(jak oryginalna) :lol:

pozdrawiam!!!

alces1 napisał:
robak#21 napisał:
Powiem ci ze wczoraj o mało co nie kupiłem podobnego grilla
:arrow: http://allegro.pl/item469989105_grill_sportowy_atrapa_alfa_romeo_156_z_abs.html
:P nie moge sie przekonać do końca choć powinno fajnie wyglądać (czekam na fotki i wtedy podejmę decyzję)

Pozdrawiam
Wszystko cacy, ale w tym grillu brakuje emblematu, nie ma nawet nie niego miejsca :(
Pozdrawiam.
- Rafał

i właśnie to mi sie w nim podoba :DDD

robak#21 napisał:
Mnie generalnie grill też się podoba, ale jednak brak emblematu dyskwalifikuje go w moich oczach. Jeśli Tobie to nie przeszkadza, to OK, kupuj, chociaż cena do przystępnych raczej nie należy :)
Pozdrawiam.
- Rafał

alces1 napisał:
robak#21 napisał:
Mnie generalnie grill też się podoba, ale jednak brak emblematu dyskwalifikuje go w moich oczach. Jeśli Tobie to nie przeszkadza, to OK, kupuj, chociaż cena do przystępnych raczej nie należy :)
Pozdrawiam.
- Rafał

wiesz do konca tez mnie nie przekonał ale mam dostac fotki po założeniu i sie zobaczy,najchetniej z czarno bialym logo bym chcial na ebay sa do upolowania ale narazie poczekam

Pozdrawiam

robak#21 napisał:
wiesz do konca tez mnie nie przekonał ale mam dostac fotki po założeniu i sie zobaczy,najchetniej z czarno bialym logo bym chcial na ebay sa do upolowania ale narazie poczekam

Pozdrawiam
jak już będziesz miał te fotki, to nie omieszkaj wrzucić na forum :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Emblemat musi być, przecież to by była profanacja. Jeżeli chodzi o lampy to będą GTA, a nie żadne a'la. A do kolegi andro34 masz rację też dzisiaj do brata mówiłem, ze wymienię siatkę na czarną z tymi grubszymi oczkami (ta była już jak kupiłem belle) i pójde dalej, w miejsce tej kratki w grill'u też spróbuję wsadzić tą z grubszymi oczkami, ona się chyba nazywa "plaster miodu"

Jeżeli chodzi Ci Rafał o te 18-ki ze spotu "Postert" to już je wcisnąłem kumplowi do TT-ki, ja mam teraz 17-ki 8,5x17 Alutec, z pieknymi polerowanymi rantami i oponami 215/45 ET 30 fantastycznie sie wkomponowują w błotniki są praktycznie idealnie równo z linią nadwozia , a przez dość dużą szerokośc felgi powodują że opony się lekko zwężają ku górze, to taki tuning zza Odry. :D Jeśli chodzi o wycieraczki to na zlocie już je miałem, teraz to już drugi komplet tamte wytrzymały prawie rok czasu, one są dedykowane do AR 156, koszt obu to całe 39 zł.

Dzisiaj tylko do sesji zdjeciowej zakleiłem, no co Ty myślałeś że mam coś z głową i z tasmą bedę jeździł???? <patykiem> bo jak nie podejdzie taki designe to chyba łatwiej zedrzeć taśmę niż targać czarny lakier ze scudetto i ciekawe kto by mi później pochromował, bo te w spray'u to sobie co najwyżej na wsi (nie obrażając nikogo) malować w furmance coś można. Sorry stary ale jak ja coś robię to tak żeby miało rece i nogi, albo przynajmniej staram sie np. malując całe auto to komorę silnika też bym prysnął.

bosniak_sg napisał:
Dzisiaj tylko do sesji zdjeciowej zakleiłem, no co Ty myślałeś że mam coś z głową i z tasmą bedę jeździł???? <patykiem> bo jak nie podejdzie taki designe to chyba łatwiej zedrzeć taśmę niż targać czarny lakier ze scudetto i ciekawe kto by mi później pochromował, bo te w spray'u to sobie co najwyżej na wsi (nie obrażając nikogo) malować w furmance coś można. Sorry stary ale jak ja coś robię to tak żeby miało rece i nogi, albo przynajmniej staram sie np. malując całe auto to komorę silnika też bym prysnął.

projekt całkiem fajnie sie prezentuje i zapowiada sie dobrze ,jak wykonasz zapodaj patent co i jak chętnie zobaczę...

Pozdro

Jak się zdecyduje na to, założę inną siatke w zderzak, a może i w grilla i zmienie światła na czarne to porobię fotki i napiszę co i jak. Pozdrawiam.

Witam
wlasnie tez sie zastanawialem nad przerobieniem atrapy na czarny kolor i sie przekonalem jutro to bede robil i zrobie fotki jak to wyglada na mojej alfie.
pozdrawiam

Kromek napisał:
Witam
wlasnie tez sie zastanawialem nad przerobieniem atrapy na czarny kolor i sie przekonalem jutro to bede robil i zrobie fotki jak to wyglada na mojej alfie.
pozdrawiam
opisz też jak tego dokonałeś.
Pozdrawiam.
- Rafał

Zrobilem juz.mam teraz czarna atrape zdjecia i opis dam wieczorem poniewaz siedze w pracy i nie mam jak zdjec wgrac.
pozdrawiam

Kromek napisał:
Zrobilem juz.mam teraz czarna atrape zdjecia i opis dam wieczorem poniewaz siedze w pracy i nie mam jak zdjec wgrac.
pozdrawiam

chetnie zobacze ciekawe jak wyszło

Pozd

Amortyzatory
Powrót