• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Gdzie zamontować odbiornik CB?

• Autor wątku Autor wątku Yamakazik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

Yamakazik

Guest
Witam! Zastanawiałem się nad zakupem CB do mojej 156. Na Allegro można dostać anteny krótkie ale dobre i wyglądające na zwykłe od radia (jak ta http://www.allegro.pl/item437371222_antena_cb_sirio_triflex_sklep_warszawa.html ). Niby wszystko ładnie, pięknie ale mam jeden problem... Gdzie mogę zamontować sobie odbiornik? kiedy pożyczyłem od znajomego jego radyjko, nie mogłem wymyślić sensownego punktu do zaczepienia go. Może ktoś z Was ma pomysł, gdzie je przyczepić żeby a)nie szpeciło wnętrza i b) nie zawadzać go co chwila kolanem czy innym łokciem. Dodam że do zamykanego schowka radio nie weszło :?

ja w swojej przykręciłem do podłokietnika od spodu.jestem zadowolony bo nic nie widać a radyjko pod ręką.polecam

Ja swoje przykręciłem po stronie pasażera by było bliżej, wprawdzie wkroczyłem w przestrzeń pasażera ale tam chyba jest najrozsądniej :lol: :idea: :mrgreen:

miedzy fotelem pasażera a środkowym tunelem można na chama wcisnąć :)

Ja mam zamiar zamontować pod podłokietnikiem, ale widziałem u kolesia pod bezpiecznikami z lewej strony i nawet nie przeszkadzało.

Ja u siebie wrzuciłem koło tunelu srodkowego przy fotelu pasazera, pasuje jak ulał, w oczy sie nie rzuca...nieraz dupsko uratowało :mrgreen:

Szerokosci Koledzy :D

kolego najlepiej pod bezpiecznikami. sa tam nawet sróby które mozna wykorzystac do przymocomania uchwytu :-) a mikrofon mozna w póleczce obok trzymać :-)

Ja mam CB zamontowane pod schowkiem po stronie pasażera. Przeważnie samochodem jeżdżę sam więc wszystko super widać a do tego tam nic nie trzeba manewrować kanał 19 i działa :P
poza tym to gruszkę mam na takiej blaszce zamontowaną na konsoli środkowej. A blaszkę wsadzona w szczelinę nad zegarkiem, temp. i poziomem paliwa.
Jak nie używam to gruszka leży między tunelem środkowym a siedzeniem pasażera.
A jak jeżdżę z pasażerką to też bez problemu bo nie narzekała aby było ciasno czy coś.
Kabel od anteny puszczony pod listwą progową następnie za tylna kanapą i do bagażnika a tam jest antenka i zakładam jak używam. To chyba wszystko :P :)
tutaj zdjęcia jak ja zamontowałem CB może komuś się przyda :)

CB1.jpg

CB2.jpg

CB3.jpg

CB4.jpg

CB5.jpg

CB radio w Alfie

Nie znalazłem u nas na forum takiego tematu, w związku z tym jest. Jak macie zamontowane CB w Alfach.
Ja do tej pory miałem radio TTi-880 i miałem je zamontowane pod podłokietnikiem.
Dzisiaj zakupiłem Presidenta Johnnego II i ze względu na małe gabaryty chciałbym zamontować go w jakimś ciekawszym miejscu, jak to u Was wygląda?

Idealnie pasuje we wnece pokrywy bezpiecznikow (lewe kolano) i mozna na tym samym plastiku zalozyc uchwyt do gruchy. Ja mam tam na stale zalozone i sie sprawdza.

A ja mam tak:

Sorki za jakosc ale juz ciemno a tylko komorka pod reka ;) potem podmienie

Polecam moje rozwiązanie ale ono nadaje się tylko do malutkich radyjek, do tego wydaje mi się że Lafayette co mam, to jedno z najmniejszych radyjek.

Ja widziałem radio całe rozkręcone i wszystkie wnętrzności radia wrzucone w miejsce po popielniczce i tylko ladnie zaślepione panelem od radia CB. Wyglądało jak by seryjnie tam było radio.
Ja też bym chciał to zobaczyć ?

Polecam moje rozwiązanie ale ono nadaje się tylko do malutkich radyjek, do tego wydaje mi się że Lafayette co mam, to jedno z najmniejszych radyjek.

Rozwiązanie rewelacyjne i nie psujące wnętrza AR. Sam tak kiedyś miałem z Uniden'em i sprawdzało się bardzo dobrze.

Amortyzatory
Powrót