[156] DB Drag

• Autor wątku Autor wątku Firestone
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Firestone

Guest
Chciałbym złożyć coś do amatorskiego uczestnictwa w zawodach (głównie bass race). Nie liczę na super wyniki, chcę się po prostu dobrze bawić. Samochód niestety sedan i metalowa przegroda za tylną kanapą ogranicza wyniki. Do rzeczy. Mam na oku dwa wzmacniacze:
- Rodek RI-1650
- Hifonics Brutus BXi 3000D

Na korzyść pierwszego przemawia o 100zł niższa cena. Docelowo prawdopodobnie będzie to grało pod Yakuzą 15" albo 2x12" (muszę pomierzyć bagażnik). Kable 53m Hollywood. Jest tu jakiś spec od audio który mógłby coś doradzić w tej kwestii? Podsumowując który z tych dwóch wzmacniaczy będzie lepszy? Może coś innego?

EDIT:
Już wybrałem:
Rodek RI-1650 + 2 głośniki 12" Rockford Fosgate Punch HE2 RFP2212 i kable Hollywood 53mm^2

Ostatnia edycja:
Daj potem koniecznie jakies foty jak to u Ciebie wygląda. Miałem u siebie spory głośnik i wzmak ale bagażnik czasem był potrzebny i konieczna była zmiana koncepcji.

Ostatnia edycja:
Te głośniki z tego co kojarzę, to już nie są produkowane, stąd rozumiem, że chcesz używki?

Tak, głośnik i wzmacniacz używki ;) Teraz tylko jakaś skrzynie wyliczyć i zbudować. Jak będzie już coś w miarę zrobione to założę w końcu temat ze swoją AR i wrzucę fotorelacje.

Wzmacniacz i głośniki już kupiłem więc ta sprawa załatwiona. Hifonicsy podobno słabo wytrzymują 1Ohm a na takiej impedancji jest największa moc. Na forum car audio zdecydowanie bardziej polecali Rodka.

A przegrodę zawsze możesz wyciąć.
No nie tak do końca :P Na początku chce wystartować w amatorskiej klasie, a tam niektóre przeróbki są zakazane. Nie chcę żeby od razu wrzucili mnie do jakiejś pro klasy. Jak ukaże się regulamin na 2013 to zorientuje się jak taka przeróbka wpływa na klasyfikacje.

Amortyzatory
Powrót