• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Blow off do 2.4 JTD

• Autor wątku Autor wątku Starscream
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    jtd
Witam , odświeżam temat ... Posiadam silnik 1.9 JTD Multijet 140 km z tego co wiem przepustnica jest więc można założyć Blow Ofa , nie chodzi mi tutaj o wzrost mocy chodzi mi o sam dzwięk no i o ochrone Turbiny ponieważ w najbliższym czasie będe chipował auto a pózniej byc może większy IC i Turbo ... Pozdrawiam i prosze o odpowiedz

diesle nie maja przepustnic tylko klapy gaszace, nie jest takie proste zalozenie BOVa jak w PB z T

tylko po co jak turbo bardzo szybko samo sie hamuje w JTD ?
jak chesz miec Psss to kup sobie inny samochód

Pytanie brzmiało inaczej - Czy się DA ... to po co i na co pozostawie dla siebie i samochodu innego nie kupie ponieważ teraz mam odpowiedni :)

Więc jak Panowie , da rade czy nie bardzo ?

'pssssstttttt' - da się zrobić i na Google znajdziesz informację jak.
Z technicznego punktu widzenia nic tym nie poprawisz jak również nic nie ochronisz turbiny w JTD.

Mam u mnie w benzyniaku zawór z górnej półki i powiem Ci szczerze: znudził mi się po 5000km jazdy, teraz wręcz przeszkadza. To jakie spojrzenia będziesz budził na ulicach w dieslu syczącym niczym 900-konna supra to już temat do działu wiejsku tuning.

@up: genialna argumentacja, mi się znudził i wieś tuning. Jak chce to niech robi, kto zabroni? Poza tym można to zrobić w taki sposób, żeby sapał np tylko po wdepnięciu gazu do końca i odpuszczeniu, no ale cóż...

Odpowiadając na pytanie - da się, jak najbardziej, tylko trzeba kogoś ogarniętego do montażu tego.

Amortyzatory
Powrót