...i banalna

Podsumowując jeszcze całe te dywagacja (nie sądziłem, że temat tak się rozwinie), to uważam, że Giulia ładniejsza jest na zdjęciach niż w realu.
Powiem tak, na żywo ten samochód widziałem z bliska po raz pierwszy w Rzeszowie 1 kwietnia. Dotychczas widziałem materiały filmowe, zdjęcia itp prezentacje po których byłem pełen nadziei i z niecierpliwością wypatrywałem Giulii na drogach, ale bezskutecznie. Moje wyobrażenia ukierunkowane powyższymi zderzyły się z rzeczywistością w prima aprilis

i poczułem się trochę rozczarowany. Zwłaszcza czarnym kolorem nadwozia. Zdecydowanie lepiej wypadła biała Giulia i gdybym zobaczył tylko białą, to pewnie nawet nie założyłbym tego tematu, ale niestety czarny lakier zepsuł moje WOW.
Całości dopełnił fakt, że w samochodzie kosztującym znacznie powyżej 100.000zł, który jest świeży konstrukcyjnie nie ma w standardzie reflektorów ksenonowych, o adaptacyjnych już nawet nie wspominając, to Seat Leon, będący starszą konstrukcją oferuje reflektory LED (Nie wiem jak one świecą), a tutaj mamy zwykły odbłyśnik...
OK, ale dość tego narzekania, bo zostanę zlinczowany

Tak czy owak, póki co nie widzę lepszego następcy dla mojej 159 jak Giulia, a najlepiej w wersji Veloce.
Pozdrawiam.
- Rafał