155 2.5 V6 - Muzzy

• Autor wątku Autor wątku muzzy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

muzzy

Guest
Przyszedł czas i na moją Alfę w galerii.
Sprowadzona do polski w 2005r i jestem 2 właścicielem od przebiegu 172000 (08.2007).
Na dzień dzisiejszy ma przebieg 175700km.
Rok prod. 03.1992.
Wyposażenie: Wspomaganie, autoalarm + centralny zamek z pilota, abs, elektryczne i podgrzewane fotele, elektryczne lusterka, elektryczne 4 szyby, klimatronik (sprawny :-) ), alufelgi 15", przyciemnione szyby, dzielona tylna kanapa, podłokietnik z przodu.
Przy przebiegu (12.2007) 175000km wymieniłem:
Olej Shell High Milage 15W40, filtr oleju, filtr paliwa, filtr powietrza,akumulator, świece NGK V-line 19, klocki tył, cały kompletny rozrząd (napinacz uszczelniony, pasek Gates), paski klinowe Gates, wałki rozrządu za które dziękuję Panu 75andrew155 :-), popychacze, olej w skrzynie Motul 75W80, termostat oryginalny i pompa wody firmy Car. Od tygodnia nowa sekwencyjna instalacja gazowa Stag 200.
Wszystkie usterki staram się robić na bieżąco.

Śliczna Bella.No i ten motorek :P A jaki czyściutki i wypolerowany.SUPER :!:

MNIAM MNIAM śliczna jest co tu bedziemy filozofowac....jezuuuuuuu a gdzie doloty????????

Fajnie, że się podoba. Kosztowało mnie to 2 miesiące pracy w nie ogrzewanym garażu (grudzień i styczeń) ;/Tak jak w opisie fotki. Silnik w trakcje składania. Później okazało się że trzeba jeszcze raz rozbierać po pompa wody padła. I cała zabawa od nowa :-) Ale opłaciło się. Jutro zrobię fotki wnętrza i wstawię.

:shock: Ałłaaaa !!!! jestem pod wrażeniem :shock: PIĘKNA I ZADBANA BELLA 8) czego nie mogę powiedzieć o swojej :oops: . Przypomina mi V6 Majkela :D

Wszelkie naprawy i poprawki kosmetyczne zajmują troche czasu....jednak efekt naprawde to rekompensuje. Dobra robota :)

no jestem pod wrazeniem tego silniczka :D

Alfista napisał:
ten olej to minerał??

alusy bym zmienił, kompletnie nie pasują do 155 :(

Tak. Olej to minerał z oznaczeniami połsyntetyku. Co do alusów to są plany na 16" firmy Zender.

prawdziwy samochód pełną gębą!!
popieram postulaty powyzej, aby sprobowac zmienic felgi - bedzie jeszcze ladniej!!
w srodku masz skórkę?

Nie ma skóry. Miałem dziś wstawić fotki wnętrza ale już nie dam rady. Jutro w pracy cpykne kilka i wstawie na wieczor.

Tak jak obiecałem. Kilka fotek zrobionych w trakcie pracy z wnętrza i 3 z zewnątrz.

Załączniki

• 12_275.jpg
    12_275.jpg
    232.4 KB · Wyświetleń: 179
Fajnie że się podoba. Wszystko pięknie ładnie ale ta moja kobitka pije więcej niż ja i tu jest problem :-)

I co dalej dzieje się z autem?

Amortyzatory
Powrót