bobik_1313
Nowy
Panowie nigdy nie jest za nisko
ja mam na seryjnym amorku -40 nic się nie dzieje 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nówki sprężyny -40mm o nazwie bilstein b4
No własnie nie. Same sprężyny. Jeszcze ich nie widziałem ale coś tu niura.W sensie sprężyny + amortyzatory?
Zmień tylne gumy od sprężyn na grubsze i tył pójdzie do góry ja mam tak u siebieU siebie mam czerwony ProKit od Eibacha na seryjnych amortyzatorach i jeśli chodzi o przód to jest dobrze-sztywno ale do przeżycia. Niestety tył- z racji że jest lekki- zachowuje się jak piłeczka ping-pongowa . No i słychać tą twardość- a wszystkie elementy zawieszenia tył/przód mam nowe
Jak dla mnie to tył i przód siedzą na tej samej wysokości (felga 17' na 205/40/17) co wygląda średnio- z racji kształtu tylnych nadkoli. Więc albo przód jeszcze w dół(biedna miska) lun tył delikatnie w góre- ale jeszcze nie wiem na jakich sprężynach to zrobić.
to jesteś w błędzie, sprężyna która obniża -40 na zwykłym amortyzatorze auto usiądzie najwyżej -20 na zużytym amorku może zejdzie do-30Obniżenie będzie widoczne, bo sprężyna odpowiada za wysokość, a nie amortyzator.
Andrzejek ma rację w czerwonej taka sytuacja była ze na seryjnym amorku przód poszedł dobre 15 mm do góry względem amortyzatora sportowego czytaj koni sportto jesteś w błędzie, sprężyna która obniża -40 na zwykłym amortyzatorze auto usiądzie najwyżej -20 na zużytym amorku może zejdzie do-30
Bardzo dobre i faktyczne obniżone zawieszenie tylko pytanie jak trwałe będzie na naszych drogach? pewnie nie będzie ono trwałea takie cos ? Co powiesz o tym ?
http://allegro.pl/zawieszenie-sporto...250556509.html
Bardzo dobre i faktyczne obniżone zawieszenie tylko pytanie jak trwałe będzie na naszych drogach? pewnie nie będzie ono trwałe
Nie miałem takiego zestawu,kto jak kto ale zestaw kompletny jakiejkolwiek firmy musi spełniać wymagania które podaje tj. obniżenie, gwarancja jakościowa. Dobieranie z księzyca springów do jakiś tam amorków to jest loteria i rzadko kiedy spełnia jakiekolwiek oczekiwania a i technicznie nie wypiął ni przypiąłMiałeś może z tym do czynienia ?
to też o to chodzi jesli amor jest żle dobrany do springów to daje to takie efekty i nigdy nie pisałem że amor odpowiada za wyskość ale zle dobrany ma na nią wpływAmor wynurza się tyle ile moze , ręką go wduszasz i ręką mozesz go przytrzymac . on ma zadbac o tłumienie a nie o wysokośc
A co skacze tył ? Czy beton straszny? Opisz proszę. Ale widze , że "siedzi" ładnie.Ja mam taki zestaw na tyle nowe amory a mają sprawność 47% i są zbyt twarde ja nie polecam