• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

155 & 155

Artas TY popatrz chałupa krzywo stoi:D

Te polonezy pod chałupą maja fajne felgi:D

Chałupa krzywa bo czekam aż się rozleci.....będzie nowy garaż;)
Felgi mnie też się podobają:o

Cały sezon przed nami,więc 155 trochę pojeżdżą.na co dzień wystarcza wredna suka V6 blou cosmo:evil:

Artas opisz trochę porównanie jazdy - TS 16V a V6 ?

Na papierze wychodzi w zasadzie identycznie jeśli chodzi o osiągi ale to przecież silniki z zupełnie inną charakterystyką ?

Artas opisz trochę porównanie jazdy - TS 16V a V6 ?

Na papierze wychodzi w zasadzie identycznie jeśli chodzi o osiągi ale to przecież silniki z zupełnie inną charakterystyką ?

16V-czyste szaleństwo!troszkę słaby dół ale jak silnik złapie 3 tysie to jedzie jak wściekły,ryczy stożkiem i ciągle chce więcej.Alfa 155 z tym silnikiem jest świetnie wyważona.Skrzynia bardzo fajnie zestopniowana.Typowo torowa maglownica sprawdziła się na torze w Kielcach.Auto na co dzień jak i na pojeżdżawkę po torze.Dla mnie Alfa Romeo 155 2.0 16V - ideał.

V6-Wspaniały silnik.genialna muzyka podczas jazdy.Bardzo dobry dół i elastyczność.W trasie troszkę brak szóstego biegu.V6 bez twardego przodu raczej nie nadaje się na szybkie ostre zakręty,ale po zrobienie zawiasu można śmiało ruszać na tor.Spalanie adekwatne do mocy i pojemności.Świetnae auto na niedzielne przejażdżki,tak jak u mnie.

Konfrontując 16V i V6 w osiągach,lekką przewagą ma V6 ze względu na swoją elastyczność.Przy wyższych prędkościach myślę że jest prawie równo.Kiedyś zrobimy mały wyścig i będzie wszystko jasne.

Foto od Cuore.pl
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMG_3742-4-2.jpg
    IMG_3742-4-2.jpg
    108.6 KB · Wyświetleń: 235
  • IMG-6902-4s.jpg
    IMG-6902-4s.jpg
    238.3 KB · Wyświetleń: 245
Co do osiągów między V6 a TS 16V to fakt dużej różnicy nie ma. Jednak racja że V6 wywołuje większy usmiech na twarzy:)

Tak na szybkości,bo padam na ryj.
W tą piękną słoneczną i ciepłą sobotę Diablica 16V zabrała mnie na tor do Kielc.Wystartowaliśmy w pierwszej eliminacji Classicauto Cup 2014:o,było zajebiście!Impreza przygotowana bardzo profesjonalnie,dużo jeżdżenia i ciekawie ustawione próby.Alfa spisała się wspaniale,jesteśmy chyba w pierwszej setce!:cool: na ponad 150 załóg.
Piękna walka z czerwoną Deltą,pozdro dla Marka i wielkie dzięki dla Marcina za logistykę i reszta ekipy za towarzystwo:D

Na szerszą relację zapraszam już niebawem na Cuore.pl

attachment.php

Załączniki

• CAM00275.jpg
    CAM00275.jpg
    134.2 KB · Wyświetleń: 188
Masz mega minusa, gdybyś się wypucował to i ja bym pojechał swoją.

Jazda po torze wcale nie musi oznaczać katowania, nikt nie jedzie cały czas na odcięciu, jeśli dobrze znasz auto i umiesz dobrać bieg i obroty to jedyne co cierpi to opony, reszta zniesie tor bez jakiegokolwiek uszczerbku.

Masz mega minusa, gdybyś się wypucował to i ja bym pojechał swoją.

Dobra,dobra!w czerwcu się wyżyjesz:D

Marcin@romeo,to nie jest katowanie tylko prawidłowe użytkowanie Alfy w sezonie:o i tak jak napisał Piotrek,wszystko z głową a nic nikomu się złego nie stanie ha,ha:cool:
Odcinek leśny przejeżdżany na bombie robi niesamowite wrażenie i od razu nabiera się respektu do tego odcinka toru:o

Moze większość fur forumowiczów sie rozpadnie przy przeciągnięciu do odcinki :)

Artasa się nie rozpadnie bo jest dobrze zespawana:D

Zdjęcia z toru jak Artas dzielnie walczył ;)

108.jpg

109.jpg

110.jpg

111.jpg

112.jpg

113.jpg

114.jpg

115.jpg

Dzięki chłopaki za dobre słowo i uznanie:o,ale jak zawsze pozostaje jakiś nie dosyt.chciało by się szybciej lepiej i więcej.niestety budżet nie pozwala na szaleństwa.dlatego cieszę się,że udało się dojechać i wrócić cało.las wciągnął mnie bez reszty,będę tam wracał:P

Nie długo może jakiś filmik z przejazdu:cool:

Marcin@romeo,jak się uda to na mazowieckim się pojawię:blink:

Podziękowania dla Łukasza "Cuore.pl" za foto.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót