[147] 147'mka Azzurro

attachment.php

Załączniki

• yeahhhhhh-that-would-be-great.jpg
    yeahhhhhh-that-would-be-great.jpg
    32.5 KB · Wyświetleń: 480
Ledy faktycznie są spoko, jak bym umiał to bym zmajstrował u siebie takie ;) i właśnie miałem pytać czy nie da się zejść niżej ciut? Wiem, że spasów nie będzie bo to Alfa a nie Vag, ale choć ciut ciut:P i takie pytanie, jak nisko masz miskę od ziemi i czy to ona jest najniższym punktem?

attachment.php

Załączniki

• 10494818_710351702363474_1399931196880656136_n.jpg
    10494818_710351702363474_1399931196880656136_n.jpg
    8.5 KB · Wyświetleń: 452
Siema siema hehehe :D Widzę sentymentalnie, zdjęcia w tym samym miejscu po DOKŁADNIE 3 LATACH ( sugerując się pierwszym postem) Przypadeg ? Nie sondze

Co miałem powiedzieć, powiedziałem, mogę jedynie wzdychać. Ale z tymi zdjęciami akurat dzisiaj, równe 3 lata, zamierzone to było ?

To był znak na niebie że mam robić dziś sesję i wstawiać :D i już teraz wiem dlaczego :) Dokładnie 3 lata od ostatniej sesji w tym samym miejscu ;) Dużo zmian zrobione w tym czasie.. i uratowana od szrotu.. To będzie znajomość dożywotnia z tą bellą.. :)

@Lotek
Przód da się jeszcze spuścić lekko.. i zrobię to po powrocie do Wawy.. ale żeby zejść więcej trzeba wąskich 17" i wąską, niską oponę.. Najniższy punkt auta to dokładka gumowa pod przednim zderzakiem.. co widać na jednej z fot przy krawężniku.. a następnie stalowa osłona pod miską i silnikiem..

btw. Spokojnie sobie robiłem te zdjęcia co dodałem i nagle w obiektyw wchodzi mi typ i włożył palce między szprychy i wymacał tarczę hamulcową przednią (ja szok, patrzę na niego czy coś zniszczy i czy lecieć walić w ....) i po chwili podniósł się i poszedł.. no wtf? to strach pomyśleć co ludzie robią jak mnie nie ma obok auta..

Ostatnia edycja:
To był jego pierwszy raz z brembo, co chcesz ludzie głupieją :P

Jak zwykle piękne zdjęcia ale skoro obniżona specjalnie na tą okoliczność to mogłeś jeszcze więcej, no chyba że poruszałeś się tak podczas urlopu (?) to cofam zdanie

Powiem tak.. z zawiechą po niemal 100 000km zaczyna się widocznie delikatne zużycie okazywać.. bo kiedyś między przodem a tyłem dla wyrównania wystarczyło zrobić 0,5cm różnicy.. a teraz przód mam ustawiony na 3cm a tył na 5cm.. czyli 2 cm różnicy.. a przód wciąż przydałoby się niżej zrobić żeby było równo nisko..

Były 3 poprawki co 0,5cm w dół.. aż w końcu mi już sił zabrakło do 4.. więc po powrocie do Wawy jeszcze raz się pobawię ;) będzie niżej.. ale ogółem przy 18" nie zejdę już dużo niżej.. tył zostaje jak jest.. przód zejdzie pewnie 0,5 albo 1cm w dół tylko..

Jest kozak :D z czego masz ta gumowa dokladke z przodu ??? Musze cos takiego wykabinowac bo aktualnie nad studzienkami bardzo wystającymi zderzak przechodzi a po chwili slysze jak rurą od ic zadzieram. Wiec przydalo by sie cos co by mi mowilo stop :-P

Jeśli szukasz czegoś do tego to ta dokładka nie jest dobrym wyjściem ;) ona nie powie stop tylko po prostu wyciągnie nit ze zderzaka i będzie wisieć.. trzeba o niej non stop pamiętać żeby jej nie urwać ;) szukam cały czas czegoś ciekawszego ale jakoś nie za duży wybór jest.. ta od Leona mi nie podchodzi.. myślałem o dokładce z megane couch.. ale jakoś nie łatwo znaleźć jedną do przymiarki..

Zamów dokładkę przez net, będziesz mieć 10 dni na przymiarkę ;)

@WoodyCube
W ASO koło 100zł

@ZEB
Nieźle gadasz :D pomyślę nad tym.. a na używane rzeczy też?

Pytanie kolego, bo ponoć masz PU w aucie zamontowane.
Jak to się spisuje u ciebie? Czy zgrzypi, piszczy ?
Jaka jest żywotność tego u ciebie i czy jest dużo twardziej ?

Mały update..

Czasu totalnie brak na cokolwiek..

Z rzeczy które się działy to była mała awaria.. Podczas drag-race ze świateł pierd*lnął mi lewy przegub wewnętrzny.. Skończyło się wycieczką po Królewsku do warsztatu :P

307.jpg

Kupiłem parę gratów

Plany na najbliższy czas:
- Wywalenie dodatkowej podstawki pod filtr oleju i przeniesienie czujników do otworów w pompie oleju..
- Dokończenie subwoofera
- Kupiłem dokładkę od pewnego Renault ;) i trzeba ją przymierzyć
- Klej kupiony i spoiler wreszcie na tylną klapę będzie z powrotem
- Zapewne będzie jakiś mały modzik w przednich reflektorach.. Bo muszę je wymontować bo padł silniczek regulacji.. więc przy okazji czyszczenie, polerka i pewnie mała zmiana wewnątrz którą negocjuje z Oskarem ;)

Oprócz tego równolegle zaczynam pracę nad rodzynkiem należącym do mojej lubej :) Fiat Cinquecento S rocznik 1996, kolor szary, bezwypadkowy i 1szy i jedyny właściciel (czarne blachy nadal) silnik 900 z gaźnikiem :) Stan bdb.. Parę drobiazgów do zrobienia tylko bo auto większość czasu stało w szopie ;)

Jak się widzi takie auto to jest szok jak ludzie kiedyś dbali jak udało im się kupić auto.. Tak naprawdę największy problem tego auta to brud.. trzeba go mega wyczyścić, zrobić mu polerkę.. We wnętrzu przeprać dywan i odkurzyć, umyć plastiki dogłębnie.. na fotelach są pokrowce od nowości więc zapewne pod spodem jest idealna tapicerka jak nowa :) Także piękna sprawa.. Będą jakieś delikatne akcenty dołożone jak reflektory przednie i tylne lampy od wersji Sporting i felgi od Abartha jak upoluje.. Oprócz tego tylko najpotrzebniejsze wymiany i ma jeździć po Warszawie :) Może jakiś końcowy tłumik ładniejszy.. ale żadnych grubych zmian nie będzie..

Na koniec parę fotek..

Z Kołobrzegu jeszcze, ostatnia sesja, ładne ujęcie wyszło ;)
308.jpg

Na pocieszenie po walniętym przegubie opuściłem auto jeszcze niżej na glebę i od tamtej pory tak śmigam tylko wywaliłem tą fabryczną dokładkę bo miałem jej dość :P
309.jpg

Nawet udało mi się na takiej glebie dojechać w rejony Białej Podlaskiej.. także byłem bardzo zadowolony bo auto dobrze się na weselu prezentowało..

A tu takie tam ze wsi, przed weselem :D Jak pisałem dojechała na glebie
RUiV79.jpg

Też mnie kusi dokładka jakaś :D
Na lawecie równie dobrze się prezentuje ;)

Alfa i Laweta to jest to , Przypadek każdego Alfoholika , Na lawecie też ładnie wygląda :v ,Jakieś grubsze plany co do niej czy to już koniec modów przy Belli ? ...
Widzę że tez robisz project CC jak nasz kolega z forum LENIX :P

Znowu muszę to komentować ... Zrobie to za Kube XD
Primo ... AlfAholika nie alfoholika
Drugo ... przestań używać mojej emoty ' :v ' na tym forum ma ona wyłączność tylko u mnie
Trzecio ... Chyba Wheeler napisał pod zdjęciami co kupił i jakie ma plany, więc po co to głupie i oczywiste pytanie ?
Czwarto... ogranicz emotki

Amortyzatory
Powrót