[ 146] felga krzywa?

dareme89

Nowy
Auto
166 '04 2.4 20V
pojechalem pobawic sie w jazde bokiem no i za ktoryms razem uderzylem tylnim kolem w krawenzik ( srednio mocno, moze nawet slabo ). Teraz moje pytanie, czy felga moglby sie wykrzywic jezeli kolpak nawet nie jest tkniety? jezlei nie jest to chyba dostala sama opona co? jak myslicie?

Ostatnio też miałem taką akcje i nie dość że dostała opona to jeszcze felga delikatnie ;(( opona rozcięta a felga zrysowana ;((.. jeśli nie masz widocznych śladów to nie powinno być źle;D

Myślę że jak kołpak nie jest ruszony to felga też nie uderzyła w krawężnik.
Z resztą sam powinieneś wiedzieć najlepiej, jeżeli krawężnik nie był wysoki to nie ma problemu, niemam że uderzyłeś bokiem koła, jeżeli tak to spoko, jednak przy silniejszym uderzeniu mógł wysypać się wachacz, ale felga na pewno na tym nie ucierpiała.

no kolpak caly wiec chyba faktycznie felga tez. dostala bokiem tylnym kolem :)

uderzenie bylo gdzies przy 10 moze 15 km/h i juz prawie wychodizlem z poslizgu wiec mysle ze wahacz raczej nie. martwilem sie o felge :) a wahacz mozna jakos sprawdzic czy nie jest krzywy? czy tylko na ustawianiu zbieznosci?

popatrz na koło czy krzywe, jak nie to wszystko ok :) (poważnie, znaczy tak mi sie zdaje, nie śmieje sie :D )

Amortyzatory
Powrót