145'ka balc3r'a

Ty tutaj nie pitol tylko pokaż prawdziwe oblicze tej 145:D

Powiem tak, spojrzałem pierwszy raz- cholera gdzieś ją widziałem
Zastanowiłem się (naklejka z tyłu i relingi) no i chyba możesz napisać co nieco o motorze jaki tam wpakowali, w końcu koniec prac już bliski. Ja w każdym bądź razie nie mam zamiaru do ciebie startować po skończeniu prac
A co do Alfy to wygląda na żywca świetnie, jedna z ładniejszych 145, a i nie ściągaj relingów jak wszystko będzie gotowe, będzie większy szok jak kogoś objedziesz

Hmmm co prawda jeszcze nią nie jeździłem i kilka rzeczy do zrobienia ...
no ale, :P niech będzie.

zawitał motor z fiata coupe - 2.0 20v turbo
(silnik został rozebrany na części pierwsze, sprawdzony i poskładany "profilaktycznie" z nowymi częściami),
+ kompletny zawias, heble, napęd, elektryka, turbo (ze starego pozostała tylko obudowa, powstała tzw hybryda z większym kołem kompresora, łożyskowaniem 360 itp)
no wszystko co trzeba (był, no jest ;D cały dawca ;) na szczęście).

Ostatnio jak ją widziałem to miałem niezłego banana na gębie; wizualnie ? Jest niżej i szerzej :cool:

Temat uaktualnię w wolnych chwilach, w temacie przeszczepu pojawiały się przecieki :D - tu na AH i na FB :),

W wolnej chwili (po zdanym egzaminie LOL ) powrzucam trochę więcej informacji.

Pozdrawiam
balc3r

No powiedz coś więcej :D Aktualizacja by się przydała :P.

Faktycznie, czas na mały update :)
Całość prac wykonywana i dostępna na www.pablogarage.pl dlatego nie dodaję wszystkich zdjęć.

Przy okazji warto wrzucić na pamiątkę fotkę dawcy, w sumie należy "mu" się :cool:
media4.jpgDSC01733.JPG

szczerze, fajny motorek to był (mimo pojemności 1.6)
IMG_6087.JPG

a teraz kilka z przeprowadzonych zmian ;)
IMG_7694.JPGIMG_7696.JPGIMG_7842.JPG
IMG_7979.JPGIMG_7985.JPGIMG_8001.JPGIMG_8010.JPGIMG_8016.JPGIMG_8061.JPGIMG_8049.JPG

kilka rzeczy należało dokupić, zmodowano turbo z większym kompresorem i łożyskowaniem 360, nowe sprzęgło i przewody olejowe do turbiny
IMG_8078.JPGIMG_8089.JPG

aaaa no i zaległe zdjęcia wnętrze :P

IMG_8805.JPGIMG_8807.JPG

... no ok, tu też się trochę dzieje (na razie kilka ;) )

koonsola.jpgimg8718g.jpgimg8720o.jpg
IMG_8817.JPGIMG_8831.JPGIMG_8820.JPG

i chwilowo na koniec taki mały Virtual Tuning z poprzednich zdjęć do rozważenia :P
(wersja letnia na pewno pozostanie na ten sezon srebrna, dalej ... zobaczymy, a zimowa hmmm tu ponad pół roku na podjęcie decyzji jaki kolor :girl_wacko:).

lato.jpgzima.jpg
Pozdrawiam
balc3r'ek :)

Ostatnia edycja:
Nie mogę sobie wyobrazić jak to auto bedzie latało

Już dawno widział temat właśnie u Pabla ale nie skojarzyłem, że to Twoja Alfunia jest :P. No gratuluję "rozsądnego" podejścia do tematu :D. Już po samych fotkach robi robotę :D

Z tym kolorem to będzie coś hmm - niebieskie auto i złote felgi - jak subaru.

A nie myślałeś o białych felgach? - do niebieskiego mogą ładnie się komponować.

Podoba mi się modyfikacja panelu z pokrętłami wentylacji :D Dużo było rzeźby ze swapem na ten konkretny model silnika?

Z tym kolorem to będzie coś hmm - niebieskie auto i złote felgi - jak subaru.

A nie myślałeś o białych felgach? - do niebieskiego mogą ładnie się komponować.

W wolnej chwili zrobię na biało :), no jest spokojnie czas na rozmyślanie;

... Dużo było rzeźby ze swapem na ten konkretny model silnika?

To już kieruję do Pablo i adk - www.pablogarage.pl ; ogólnie pewnie byłoby ciut mniej przy elektryce z europejczka;

Pozdrawiam
balc3r

Ostatnia edycja:
Mały update tematu ;)

Jeszcze chwilka, jeszcze moment:

20120502451.jpg

20120502450.jpg

i JEST!! - pojechaliśmy tankować i zrobić zbieżność:

20120516133506.jpg

20120516130529.jpg

20120516130806.jpg

Alfinka jeździ i na razie spokojnie się bujamy :cool:, na razie 300 kilometrów.
ale, ...

20120520103438.jpg
przedni.jpg

niestety zawias idzie w górę (boję się o miskę i przy wrzuceniu pieluch do bagażnika ;) tył potrafi obetrzeć na nierównościach (o wew cześć zderzaka, a co byłoby z rodziną :girl_wacko:, ... może kiedyś gwint załatwi sprawę ).

Pozdrawiam
balc3r

No wreszcie,nareszcie;)opowiadaj jak z trakcją i kiedy będzie można posłuchać potworka:P?

Na razie Alfa ujeżdżana delikatniej, bez mocnych przeciążeń, słychać lekkie syczenie, ale to i tak na razie na podciśnieniu ;);
btw felga dzięki temu, że ma ramiona wyginane na zewnątrz idealnie pasuje pod te zaciski :cool:

Amortyzatory
Powrót