[145] wskaźniki typu indiglo

loco145

Nowy
Auto
Czarna 159 16Virs 07r
jak w temacie tak sobie pomyslalem ze wlozyl bym sobie takie zegarki :D cos ala "fast and furious" :D hehe :) tylko tak gdzie montowac te przewody ktore maja wskazywac cos na tych zegarach ?? np doladowanie to pod co sie podpiac?? wskaznik turbo?? podciśnienia?? itp ?:) moze ktos sie w to bawil ?:D

noo w sumie to nie takie glupie :D jeszcze sila wiatru :D

kiedys ktos na forum albo z alfaclubu zakladal do 145tki koszt ok 500zl niby i to troche po znajomosci...

pytalem mechanika od alf i powiedzial ze to bardziej bajer, tak wiec lepiej chyba ta kase wsadzic w cos innego:) ale przyznaje gdybym mial zbedne 500zl to moze bym sie zdecydowal;)

to chyba wolałbym ospoilerowanie zendera "yeti" kupic :D bo widziałem je :)

znalazłem "yeti-ego" :D i wcale nie drogiego :)

Tu masz linka Do różnych szpargałów dla 145/146. Takie analogowe wskaźniki przynajmniej wg. mnie są lepsze niż jakieś świecące migające efekciarskie zegarki, które swoim mryganiem przy dłuższych przejazdach mogą kierowcę i pasażerów doprowadzic do szału, co może się skończyc po 500 km totalną siekierową masakrą między pasażerami. A takie analogi w konserwatywnym stylu i ładnie wg mnie wyglądają i nie zostaniesz na zlocie potraktowany jak dzieciak, który pewnie w konsoli środkowiej jeszcze trzyma tamagochi.

Japan styl'owi mówię stanowcze NIE.

nie nie cyfrowe wskazniki mrugajace np z szybkich 4 jak w skyline bylo to nie dla mnie :) analogowe ładne zegarki dodatkowe o cos takiego mi chodziło ;)

Ja mam w swojej 145 kpl indiglo, i dodatkowo podcisnienie kolektora, voltomierz i cisnienie oleju(niestety bez czujnika) efekt fajny, a i koszta nie sa takie duze, za zegary 300zl, dodatkowe 3 zegary w polke po ok 65zl

kolega cuma_borek :) widziałem na pj jak to wyglada i daltego takie cos chce :) tylko ze w nieco innym miejscu i zastanawiam sie co tam wlozyc

U mnie potrzebowalem voltomierza ze wzgledu na mocne audio, a reszte to dokupilem tak zeby dziury zapchac, podcisnienie kolektora dziala, a cisnienie oleju nie pasowal mi czujnik w miske i nie podlaczalem

Dużo zabawy też może byc z czujnikiem od temperatury spalin.

Ja mam u siebie na słupku wskaźnik podciśnienia w kolektorze ssącym który naprawdę pomaga oszczędniej jeździć oraz voltomierz ze względu na mocne audio oraz podświetlenie silnika i neony.

Za zdjęciach: Zegary, Włączniki zegarów, neonów oraz podświetlenia silnika, podłączenie wskaźnika podciśnienia do kolektora ssącego.

Cena wcale nie była wysoka zegary po 50zł a panel na słupek 39zł

Załączniki

• silnik.jpg
    silnik.jpg
    94.7 KB · Wyświetleń: 412
Ostatnia edycja:
fajny pomysl z wlacznikami :) ja mam na tunelu srodkowym a'la top gun :) zastanawiam sie nad tymi wskaznikami ale teraz wiem jak to podlaczac :)

A jak sprawa się ma z przerzuceniem kabli pod maskę ? w którym miejscu można to zrobić ?

pod kierownica obok linki maski tez jest przelotka gumowa, wiec problemu niema, a jak nie to troche wyzej tez jest i wychodzi dokladnie pod zbiorniczkiem plynu hamulcowego

Amortyzatory
Powrót