145 1.9 TD coś dla silnika??

• Autor wątku Autor wątku BlaCkMagic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BlaCkMagic

Guest
nie wiecie, czy mozna "wrzucic" coś do silniczka DIESELA 1.9 TD do mojej alfki 145, nie znam się nie wiem, chodzi mi o jakiegoś chipa albo inny zmyslny wzmacniacz mocy??
Nie żeby moja bella była mułem, bo jak na diesela leci bardzo ładnie, ale może moglaby jeszcze ładniej:)

mnie zawsze kusiło żeby do jakiegioś turbodiesla wsadzic stożek. Ciekawe jakie byłyby efekty i jal by to brzmiało:)

robak#21 napisał:
Napewno jakis wirusik :P
:arrow: http://www.forum.alfaholi...-jtd-vt4016.htm
tu troche mozna poczytac jakie koledzy maja dowiadczenia z diselkami :twisted:
Zgadza się robak ale kolega BlackMagic ma dieselka starszej generacji (nie JTD) a tych silników nie da się niestety zawirusować. Tak więc chiptuning nie wchodzi w grę, ale na pewno da się jakoś podkręcić autko.

czarek145 napisał:
robak#21 napisał:
Napewno jakis wirusik :P
:arrow: http://www.forum.alfaholi...-jtd-vt4016.htm
tu troche mozna poczytac jakie koledzy maja dowiadczenia z diselkami :twisted:
Zgadza się robak ale kolega BlackMagic ma dieselka starszej generacji (nie JTD) a tych silników nie da się niestety zawirusować. Tak więc chiptuning nie wchodzi w grę, ale na pewno da się jakoś podkręcić autko.

hmm czyli kolega ma zwykla recznie regulowana pompe :((( wtedy sie nie da ,a jezeli juz jest sterownik ECU to sie da :DDD ,nowoczesniejsze disle maja wiekszy margines podniesienia mocy najlepiej popytac w VTECHu albo TTC ,mam namiary na kolesia z Bytmia co siedzi w diselkach i ładnie tam grzebie jak cos napisz na PW dam ci namiery
ale tak jak mowi czarek145 moge sie mylic...

pozdro

Ja miałem Alfe 145 1.9TD i działałem coś z silnikiem :wink: , moje auto jest chyba gdzieś opisane na tym forum. Chipowac się tego nie da bo zarówno pompa wtryskowa jak i turbosprężarka są sterowane mechanicznie, ale podnieśc moc silnika się da. Myślę, że szacunkowo moja Alfa mogła miec około 115KM. Osiągi mierzyłem raz na Gtechu, wyszło z tego co pamiętam 9.72s do 96km/h, realnie do 100km/h przyspieszenie wynosilo około 10.5s. Pamiętam jak jeszcze ganiałem się z Fiatem Coupe 2.0 16V i naprawdę dużo nie zostawałem z tyłu. Gdzieś na forum jest pewnie jeszcze filmik z tej potyczki :wink:

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót