1.9 Multijet TwinTurbo - remap

cinek_

Nowy
Auto
JTD
Silnik akurat zamontowany w nowej Delcie; usunięcie DPFu i mały doping dał takie efekty:
[url=http://cinsoft.pl/index.php?strona_www=projekty&id_projektu=65]1.9TwinTurbo [/URL]
Układ dwóch sprężarek niestety w żeliwie dla małej, większa dokręcana więc upgrade cięzki; prościej złożyc samemu coś na dwóch sprężarkach ;)
W TT są dwa pierburgi, jeden do większej sprężarki, drugi do klapy w kolektorze zmniejszający przepływ gazów.

Pozdro

Ostatnia edycja:
Konkret.Moment i jego krzywa,jak na 1,9 miażdżące.125km przy 2000obr i +/-380Nm przy 4000obr...nie ma to jak biturbo.

Jaki domniemany potencjał tej jednostki ?? Sprzęgło chyba mocniejsze jak w 1,9 150km ??

Z ciekawości: jest szansa włożyć taki osprzęt do 1,9 16v 140/150 ??
Turba porównywalne wielkością do 1749 czy juz coś większego ??

Czy to takie coś :

Do czego ten piąty otwór w kolektorze ??

Ostatnia edycja:
Potencjał na pewno jest, sprzęgło 240mm wytrzyma 500nm, dwumas raczej poniżej tej granicy.
Montaż tego w 1.9 16v nie jest taki prosty - tam są 2 pierburgi podciśnieniowe. Mam pomysl jak to zaadoptowac, w wolnej chwili sprawdzę też płyty sterowników c39 z takiego dth i dtr.

Pozdro

Pytanie tylko ,czy jest sens takiej adaptacji,bo patrząc na to turbo,cięzko będzie czymś lepszym je podmienic,a pewnie chcąć uzyskac grubszą moc - turba do wymiany raczej ( mam na mysli moc na poziomie 240km w zwyz).

Na pewno duza sprężarka będzie prostsza do ogarnięcia niemniej nie da >420nm przy 2kprm. Z racji innej wiązki, ecu, systemu sterowania itd myślałbym o innym sposobie biturbo w 140/150mjtd niż przeszczepienie klamotów z dtr/ttmjtd chyba, że z pewną modyfikacją.

Pozdrawiam

Z tym, że jak sama nazwa wskazuje to jest twinturbo...

Fakt przejęzyczenie,dzieki za uwage.

Dla mnie lepszym i prostszym rozwiązaniem było by wsadzenie do 140/150 dużego Turbo i wytrojenie tego dobrze.

Zgadzam się w pełni.Mniej customu,mniej worków pieniędzy,ale fakt dół pewno sporo słabszy,choć mnie by satysfakcjonowało 350Nm przy gtb2056v.Zawsze to większa oszczędność lacza hehe,co przy FWD ma nie małe znaczenie.

Cinek-masz rację,twinturbo brzmi bardzo ciekawie,moment z dołu tez powalający,ale już jest problem ze sprzęgłem,a co dopiero mówić przy takim niutonie z dołu.Liczę jednak,że jeszcze nas zaskoczysz konwersją własnie na takie twinturbo i niebotycznymi kreskami dieslowymi,ale sam przyznaj ,że bigturbo to chyba na dzień dzisiejszy bardziej opłacalny mod ??

Amortyzatory
Powrót