Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zależy od stopnia wzbogacenia mieszanki przy tych 2000 masz małe obciążenie to coś się tłucze potem dodajesz gazu i cichnie .... Po chwili zastanowienia pomyslałem, że jeśli teoria z luzem jest słuszna, to czy takie objawy nie powinny występować w całym zakresie obrotów.
Obserwuje je tylko powyżej 2000 obr. Przy np. 1800 obr. silnik też jest obciążony, a rzężenie nie występuje.
Wydaje się to być od czegoś zależne, tylko od czego.....

Nie da się ich obkręcić /wałków /są zakładane blokady od strony skrzyni.A regulator wraca do punku zero.Przynajmniej tak informuje manualWiem, poluzowanie ma na celu właściwe ułożenie paska. Pytanie, czy jak byśmy obrócili koło o np. 180* mało by to jakiś wpływ na poprawne działanie zmiennych faz rozrządu.
Skoro nie ma nic w opisie, oraz brak oznaczeń na kołach, chyba nie ma to znaczenia. Przynajmniej można wychodzić z takiego założenia.
Owszem, wałki są zablokowane, ale same kola po poluzowaniu śrub można obracać. Są w tym momencie luźne.
Tak jak pisałem wcześniej, starałem się, by nie zmieniły one swojego położenia. Jeśli zostały obrócone, to nie znacznie.
Skoro je poluzowałeś na ośce to jak może coś wracać?Nie przypominam sobie, że po poluzowaniu kół i próbie ich delikatnemu obróceniu, wracały do punktu wyjścia.
Nie da się ich obkręcić /wałków /są zakładane blokady od strony skrzyni.A sam regulator wraca po poluzowaniu do punku zero.
,,Przy wyłączonym silniku sprężyny powrotne utrzymują sworzeń blokujący, który zabezpiecza regulator fazy przed zmianą położenia podczas rozruchu silnika w celu wyeliminowania hałasu spowodowanego niekontrolowanymi obrotami wirnika względem stojana,,
Z tego co widzę to ma być wstępnie śruba napięta momentem ok 2,5 a potem dokręcona o 50 st.
Zależy od stopnia wzbogacenia mieszanki przy tych 2000 masz małe obciążenie to coś się tłucze potem dodajesz gazu i cichnie .
Możliwe ,że jest rzeczywiście luz ale ja bym się też przyjrzał licznikowi spalania stukowego oraz wyglądu samego tłoka z góry.
Przez chwilę to brzmi jak praca na trzech cylindrach.