• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Padł akumulator?

Gaśnie a potem wsiadasz, naciskasz start a audio gra natychmiast bez żadnego ekranu startowego Alfy. Także to gaśniecie podświetlenia to nie sukces jeszcze.

Mieszkam w UK. ASO napisali mi że przy wymianie ako będzie potrzeba przeprogramować IBS( inteligentny czujnik Aku) no i teraz nie wiem czy jest to konieczne czy już lepiej do nich zawieść go ?
Niedawno wymieniałem aku i niczego nie programowałem

Dobrym nawykiem będzie zaczekać kilka naście sekund po zamknięciu auta. Aż zgaśnie podświetlenie pokrętła głośności na środkowym tunelu. Mam auto niecałe 2 lata i już 2x to miałem, nie uśpiło się. Za drugim razem zauważyłem po paru godz i faktycznie zdoiło mocno aku. Trzeba otworzyć i zamknąć jeszcze raz jak nie pomoże to odłączenie aku bo coś się zawiesza. Ja musiałem odł aku bo nic nie pomagało.
😁 odkąd kupiłem moje Stelvio jakoś instynktownie, po zamknięciu w hali garażowej, od pierwszego dnia obserwowałem czy się podświetlenie wyłączy. Myślałem, że tylko ja mam takie natręctwo. 😁 Dziwne mi się wydawało, że zamki kliknęły, lusterka skończyły się składać, a podświetlenie świeciło. Póki co 10kkm od kwietnia i zawsze się wyłączał!

Gaśnie a potem wsiadasz, naciskasz start a audio gra natychmiast bez żadnego ekranu startowego Alfy. Także to gaśniecie podświetlenia to nie sukces jeszcze.
Fakt. Ale wystarczy, że w hali rano z daleka otwieram bagażnik i to już pobudza system, bo też natychmiast zaczyna gadać audiobook, bez czekania aż się załaduje. W Jeep Compass czasami zawieszał się system audio. Wtedy nie działało AA, zasilanie USB i grał tylko jeden głośnik. Po wyłączeniu system resetował się po ok. 30 minutach. Odpalenie po krótszym czasie nic nie dawało. Po pół godzinie wszystko było OK.

Amortyzatory
Powrót