• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Usterki - większe i mniejsze, rozwiązania i porady

Tcm to akurat skrzynia biegow. Myslisz o Tbm ale w twoim go nie ma, za stare auto, wiec nie ten kierunek, z resztą nie robilby bledow audio. Bledy odczytac ze wszystkich kompow.

Tcm to akurat skrzynia biegow. Myslisz o Tbm ale w twoim go nie ma, za stare auto, wiec nie ten kierunek, z resztą nie robilby bledow audio. Bledy odczytac ze wszystkich kompow.
Jakoś rozwinąłem w Telematic Control Module.

Jeżeli go nie ma, to usunąć go z konfiguracji auta? Bo wygląda że jest "present" i wywala błędy. W czwartek siądę do tego.

Jakoś rozwinąłem w Telematic Control Module.

Jeżeli go nie ma, to usunąć go z konfiguracji auta? Bo wygląda że jest "present" i wywala błędy. W czwartek siądę do tego.
nie mylisz ze skrzynią AT8 która ma skrót TCM?
box to TBM telematic box module. Jedyna opcja że masz to z linii akcesoriów dołożony - ale to by musiało być zrobione pewnie najwcześniej w 2018r II połowa bo wtedy weszły jako akcesoria do montazu typu dolutować w wiazki, dopiero od MY20 weszły jako stały moduł.

ja nie wiem co tam masz a co ci się wydaje że masz, ale na pałę nic bym nie robił a mam obawy że z TCM coś próbujesz błędnie rozpoznając co to za moduł? Najlepsze byłoby ori proxi fabryczne - nie wiem czy od gościa który robił konwersję wyciągniesz - np MES automatycznie zrzuca w log, idzie znaleźć jeśli jest ciągle np stary laptop. AlfaOBD nie zrzuca z automatu - trzeba ręcznie. Do auta z USA nie wiem czy ASO są w stanie pociągnąć ori proxi (proxi restore - kilka minut i masz fabrykę od której mody zaczynasz na EU).

jakoś mam obawy czy powinieneś ruszać sam - gdybyś wiedział co i jak żeby porzeźbić na podejrzanym proxi, nie zadał byś dotychczasowych pytań ani nie przekręcał TCM w TBM.

100% TBM, po prostu się pomyliłem. Koło skrzyni się nie poruszałem. Nie ma szans na kontakt z tym co robił konwersję. Nie dość że to Żywiec a do tego nie robił osobiście. Nie chcę nawet myśleć że mieli by coś robić ponownie, bo inne rzeczy też nagrzebali.

Dzięki za pomoc.

może pogadaj z ShopEFI w Legnicy, albo kimś kto jeździ po Polsce i robi usługi a ma doświadczenie z grup FB (jest kilka osób - Mariano Italiano, Michał Marcin). Można albo analizować całe proxi ustawienie po ustawieniu (z wyjaśnianiem wszystkich wątpliwości (mapy nie są dobrze opisane, też trzeba czasem porównywać podobne auta, pogooglować) parę godzin zabawy), albo spróbować przywrócić fabryczne proxi i z tego zrobić jeszcze raz konwersję (pytanie czy ASO może do auta USA przywrócić fabryczne proxi). Ewentualnie zapytaj gościa który robił czy nie ma gdzieś loga z ori proxi - np jeśli robił MESem i ma tego kompa to będzie log z automatu zapisany w folderze programu

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót