Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Ten sam, Giulia z numerem 2023 jest ze Stanów druga krajowa( edytowałem drugi numer bo podałem że zła końcówką)ten sam plik dokłądnie do obu wgrywałeś czy jeszcze raz ciągnąłeś?
Zobaczymy, pojeżdżę trochę. Dopóki mapy są i działają to nie widzę problemu. Może ktoś jeszcze odezwie się i rozwieje wątpliwości. Jaki numer mają u ciebie w alfie mapy ?dziwne. może po restarcie radia pokaże inaczej? może jakis bug w firmwarze tego jednego?
obecna wersja najnowsza do której jest update to mv145
ostatnie niezablokowane na VIN dla gen1 & 2 są z 6.2020. Potem tylko na stole potrafi wgrać jeden forumowicz, ale raz że koszt duży dwa że chyba już nie chce robić bo ma lepsze rzeczy do roboty.Ostatnie niezablokowane po VIN mapy są chyba z 2021/2022, jeżeli chcesz aktualne, to musisz wykupić subskrypcję do radia 1/2gen w serwisie albo wymienić radio na 3gen i prawdopodobnie wtedy też kilka modułów w samochodzie na nowsze.
Możesz też wymienić radio na 2gen i zalozyc hub pod AndroidAuto/CarPlay lub dołożyć moduł AA/CP do radia i jeździć na GoogleMaps/Waze, etc.
nie ma service newsa w EU na to, to raczej nie będą chcieli wgrać. poza tym widziałem te pliki i dokument w service library, ale tam domyślnie pokazywało USA jak nie wchodziło się po VINie- parę dni temu znów looknąłem i nie znalazłem tego, wiec moze coś uporządkowali. Na ten moment Twoje ASO raczej nawet nei pobierze pliku. MV132 jeździłem ze 3 lata, teraz mam MV145 od czasu kiedy w wątku na alfaowner się pojawiła (ze 2mce?). Większej różnicy nie ma w działaniu w moim przypadku - i wcześniej nie było 100% idealnie, i teraz nie jest (tylko trochę inaczej - chodzi o opóźniony start radia o 10-30 sek raz na powiedzmy 20-30 jazd).Warto, jeśli mam 132 (kiedyś wrzucałeś na forum UK)? Mam jeszcze rozszerzoną gwarancję do początku sierpnia jakoś i tak czy owak planuję podjechać na przegląd przed końcem, wgrają mi w ASO gratis, czy jednak będę musiał sam kombinować?
Skoro soft jest przygotowany na USA, nie ma problemu z odbiorem DAB+ i UKF po aktualizacji?nie ma service newsa w EU na to, to raczej nie będą chcieli wgrać. poza tym widziałem te pliki i dokument w service library, ale tam domyślnie pokazywało USA jak nie wchodziło się po VINie- parę dni temu znów looknąłem i nie znalazłem tego, wiec moze coś uporządkowali. Na ten moment Twoje ASO raczej nawet nei pobierze pliku. MV132 jeździłem ze 3 lata, teraz mam MV145 od czasu kiedy w wątku na alfaowner się pojawiła (ze 2mce?). Większej różnicy nie ma w działaniu w moim przypadku - i wcześniej nie było 100% idealnie, i teraz nie jest (tylko trochę inaczej - chodzi o opóźniony start radia o 10-30 sek raz na powiedzmy 20-30 jazd).
Nie jest tylko na usa i zadne nowe oprogramowanie nic nie uszkadza.Skoro soft jest przygotowany na USA, nie ma problemu z odbiorem DAB+ i UKF po aktualizacji?
nie soft jest ogólny, tylko w USA zrobili pewnie kampanię bo podpięli problemy z kamerą pod bezpieczeństwo i ogarniają temat soft a jak nie robi poprawy to radio wymieniają na nowe bo piszą w kampani o problemie z płytką PCB radia.Skoro soft jest przygotowany na USA, nie ma problemu z odbiorem DAB+ i UKF po aktualizacji?
Nie ale tak bezpieczniejRozumiem, że aktualizacja na włączonym silniku?
na włączonym silniku wyłączyłbym S&S jeśli nie masz dezaktywatora. lub na włączonej stacyjce a podpięty mocny prostownikRozumiem, że aktualizacja na włączonym silniku?