• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Nowy lakier

efekt mojej pracy w sobotę chyba 2 tyg. temu

wystarczy trochę czasu i umiejętności

Pytanie, ile jeszcze tego efektu sprzed dwóch tygodni zostało? ;)
Ale ile by nie zostało, to świetna robota, i kosmetyki widzę klasa.
Ja niestety ani razu takiej konkretnej akcji mojej belli nie robiłem, choć przymiarki były...

zgadza sie tylko do wyjazdu z myjni.Godzine pozniej juz jest przykurzony

Bo umyć auto to trzeba umić ;P hehe

- - - Updated - - -

Pytanie, ile jeszcze tego efektu sprzed dwóch tygodni zostało? ;)

No wiesz... w międzyczasie padało ;) Ale wosk do 2 miesięcy się utrzyma a co za tym idzie ochrona lakieru jest.
Nawet jak jest brudna po deszczu, to myjka i mycie na dwa wiadra. Osuszenie auta i quick detailer - efekt powrócił. Pracy.... max 30 minut

Ostatnia edycja:
Też tak zrobiłem :)
Nie ma to jak wetrzeć wosk w niunie :P Efekt piorunujący... a ja i tak założyłem tylko jedna warstwę na umyte auto; na forum kosmetykaaut chłopaki opisują kilkunastopunktowy przebieg prawidłowego woskowania :P To dopiero jest szał!!!

Nawet zużyty lakier (ryski od mycia, ogólne zmatowienie) po woskowaniu wygląda jak nówka :)
Polecam! 2h pracy, a radość na kilka dni :)

Też tak zrobiłem :)
Nie ma to jak wetrzeć wosk w niunie :P Efekt piorunujący... a ja i tak założyłem tylko jedna warstwę na umyte auto; na forum kosmetykaaut chłopaki opisują kilkunastopunktowy przebieg prawidłowego woskowania :P To dopiero jest szał!!!

Nawet zużyty lakier (ryski od mycia, ogólne zmatowienie) po woskowaniu wygląda jak nówka :)
Polecam! 2h pracy, a radość na kilka dni :)

Wszystko co wiem.... wiem z kosmetykaaut.pl ;))

2h z myciem, woskowaniem, dressingiem na koła, umyciem felg, dressingiem na plastiki zewnętrzne, umyciem szyb, odkurzaniem i zabezpieczeniem wnętrza.... to zdecydowanie za mało ;)

- - - Updated - - -

ale Wy uzywacie woskow koloryzujacych??

Nie.
Ja używam tego http://showcarshine.pl/18-collinite-zestaw-najdluzsza-ochrona-gratis-mikrofibra-50x60.html
jeden z najtrwalszych wosków

Dla początkujących raczej tak to by wyglądało:
Kilka dni pracy, radość na 2h.
No chyba, że wcześniej deszcz spadnie, hehe ;)

Zapewne :) Tak czy siak lakier się odwdzięczy na dłuższą metę :)

Ja najpierw będe musiał zajechac do jakiegoś magika od lakieru niech zrobi pryskanie a potem wezne sie za wosk hheheheheheh:rolleyes:

Amortyzatory
Powrót