H
hubus20
Guest
Witam.Otóż zajmuje się trochę obklejaniem aut wpadłem wkoncu na genialny pomysł na obklejenie mojej 156
Kolor to czarny mat+ białe fele.co o tym myślicie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
1. Obklejenie całego auta wyjdzie dużo drożej niż jego przemalowanie
2. Folię trzeba wymienić co ok 5 lat, bo mimo wszystko się zużywa
3. W przypadku zarysowania jakiegoś elementu będziesz musiał obklejać na nowo cały element
1. wg mojej wiedzy jednak taniej wychodzi folia ( 3500 vs 5000+ )
2.lakier też się zużywa ( odpryski itp )
3.w przypadku zarysowania lakieru lakiernik też liczy za element
Poza tym kolega pisał że zajmuje sie oklejaniem aut, wiec watpie zeby ksoztowało go to 3000 + bo nie będzie chyba płacił sobie za robociznę
jak ktoś zrobi ci całe auto z 2000 to albo będzie sprayem z marketu malował1. 5000 zł za przemalowanie auta? Skądś Ty wziął taką cenę...? Ja w rozmowie z lakiernikiem, który prowadzi własny zakład uzyskałem informacje, że cena zamknie się w granicach 2000 zł z małym kawałkiem. No chyba, że źle mnie poinformował
1. 5000 zł za przemalowanie auta? Skądś Ty wziął taką cenę...? Ja w rozmowie z lakiernikiem, który prowadzi własny zakład uzyskałem informacje, że cena zamknie się w granicach 2000 zł z małym kawałkiem. No chyba, że źle mnie poinformował
2. Odpryski można zamalować raczej niedużym kosztem, zwłaszcza mając jakiegoś znajomego lakiernika (nie mówię, że każdy ma), ale myślę, że z większością da się dogadać
3. tak, jakieś 200-250 zł/element. Ja za pomalowanie zaślepki spryskiwacza reflektoru płaciłem 30 zł. Po raz kolejny uważam, że można się dogadać z człowiekiem, jeżeli się chce i jeżeli się da.
to nie wiem, może my mamy jakieś zaniżone ceny... Bo w czerwcu prostowałem progi i za POMALOWANIE DWÓCH PROGÓW lakiernik (inny) wziął 200 zł/2 progi. Efekt moim zdaniem bardzo dobry, lakier się nie odznacza, nie widać, że cokolwiek było malowane.
z tym malowaniem całego auta już się nie wypowiadam, bo kiedyś mi to mówił w luźnej rozmowie, nigdy nie chciałem przemalowywać całego auta- piszę to żeby nie było, że poszedłem malować GT do pana Zdzisia z garażu
Abi, Malowałeś same progi i odcięcie malowania było na przetłoczeniu ? bo tak chce u siebie zrobić i nie wiem czy nie będzie widać odcięcia a nie chce całej ćwiartki malować
W naszym grajdole z reguły malowanie całego auta to koszt ok. 3000 zł.
Ale z reguły brał za malowanie całości ok. 2000 zł.
i wszystko w temacieA, żeby nie było niejasności. Te ceny to są ceny usług robionych bardziej w garażu niż profesjonalnych lakierniach. Ja swojej Belli w takie miejsce bym nie zaryzykował odstawić do malowania![]()
Jednak auto za 6000 zł zaryzykowałem tam pomalować i byłem w nieziemskim szoku