Irlandia, laczmy sie ::P

• Autor wątku Autor wątku SiGi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Generalnie to nie sa w tragicznej kondycji. Obtarte ranty, troche brudne generalnie, wygladaja na proste. Ja chyba ich nie wezme bo znalazlem fajne 18stki. Chcesz je kupic ? to wal do mnie na priva:) podam ci szczegoly.

Rozglądam się za jakimiś ładnymi felami a telefonki jakoś zawsze mi sie podobały. PW poszło

kurcze... Michal uratowal mi dzisiaj zycie ;) wymienilismy tylnie laczniki stabilizatorow bo cos strasznie stukalo... gluchy dzwiek. Przyjechalem teraz do pracy i dalej stuka tylko slabiej.... nie umiem zlokalizowac tego...jak myslicie co to moze byc? zamowilem na wszelki wypadek przednie laczniki... mam nadzieje ze pomoze:/

kurcze... Michal uratowal mi dzisiaj zycie ;) wymienilismy tylnie laczniki stabilizatorow bo cos strasznie stukalo... gluchy dzwiek. Przyjechalem teraz do pracy i dalej stuka tylko slabiej.... nie umiem zlokalizowac tego...jak myslicie co to moze byc? zamowilem na wszelki wypadek przednie laczniki... mam nadzieje ze pomoze:/

Takie zgadywanie jest troche bez sensu. Lepiej podnieść auto, wziąć jakąś brechę i po kolei wszystko "wymacać". Jeśli gdzieś są luzy, to na pewno wyjdzie. Na zasadzie "co to może być", to można pół samochodu wymienić :)

Takie zgadywanie jest troche bez sensu. Lepiej podnieść auto, wziąć jakąś brechę i po kolei wszystko "wymacać". Jeśli gdzieś są luzy, to na pewno wyjdzie. Na zasadzie "co to może być", to można pół samochodu wymienić

Ale przynajmniej pol samochodu bedzie nowego;) Zawsze sa jakies plusy!

- - - Updated - - -

kurcze... Michal uratowal mi dzisiaj zycie wymienilismy tylnie laczniki stabilizatorow bo cos strasznie stukalo... gluchy dzwiek. Przyjechalem teraz do pracy i dalej stuka tylko slabiej.... nie umiem zlokalizowac tego...jak myslicie co to moze byc? zamowilem na wszelki wypadek przednie laczniki... mam nadzieje ze pomoze:/

Spoko;) troche sie pozapiekaly ale dalismy rade. Przyjedz jutro to zobaczymy reszte, wyslalem ci adres na priva.

tylko pamietaj ze nie wszystkie luzy wychodza na podniesionym aucie. Niejednokrotnie sie spotkalem z sytuacja gdzie cos stukalo a na podniesionym wszystko sztywne :) i po opuszczeniu na obciazonych kolach byly luzy wyczuwalne.

Spradz czy nie masz luzu na tuleji ktora jest w tylnej piascie do ktorej mocowany jest wachacz wleczony (wzdlozny)

no to juz wiemy ze to wahacze na przodzie od strony kierowcy :/ zastanawiam sie czy w Polsce nie wymienic jak bede za 2 miechy... dzisiaj w warsztacie powiedzieli mi 300 euro za czesci + 150 za robocizne... tylko za to jedno miejsce !!!! :mad::crazy_pilot:

no to juz wiemy ze to wahacze na przodzie od strony kierowcy :/ zastanawiam sie czy w Polsce nie wymienic jak bede za 2 miechy... dzisiaj w warsztacie powiedzieli mi 300 euro za czesci + 150 za robocizne... tylko za to jedno miejsce !!!! :mad::crazy_pilot:

No to nie wiem gdzie trafiles ale ostro chcieli zarobic.

Wchacze moge miec po:

ok 40e gorny
ok 85e dolny

"Birth Orginal" - bardzo dobre jakosciowo i wytrzymalosciowo

Co do wymiany to mysle ze za ok 80e za jedna strone da sie zrobic ale jutro sie jeszcze upewnie ;) - ja niestety na warsztacie nie rzadze :(

No niestety takie ceny sa w Dublinie. Godzina pracy mechanika 60e. Za 80e to juz calkiem niezle, troche roboty tam niestety jest. Do wymiany gornego trzeba sciagac amortyzator niestety. Walniete sa obydwa, dolny i gorny. W gornym w miescu laczenia z mcpersonem, a w dolnym juz calkiem wyleciala guma i trzyma sie srubie.

U mnie tez stukalo i okazalo sie ze tuleje wachacza wzdluznego poszly sie... porozmawiac, sprawdzic latwo, nie trzeba podnosnika, polozyc sie pod auto i szarpnij kilka razy przy samym kole, u mnie byl luz, po wymianie spoko:)

wlasnie mam mozliwosc zakupu czesci za 100 euro ( nowe ze sklepu). Mechanik proponuje mi wymiane za 50 euro ale troche sie obawiam jego umiejetnosci :/

albo 150 za trw

ciekawostka:
http://cars.donedeal.ie/for-sale/cars/3547861

http://cars.donedeal.ie/for-sale/cars/3542390 na czesci

100 to nie jest zle tylko zeby ci szajsu jakiegos nie dali w rodzaju "fast line"a

"Birth Orginal" montujemy na bierzaco do roznych marek i jeszcze reklamacji nie mielismy w przeciwienstwie do chociazby "delphi" - tak jak pisalem ogarnac je moge w granicach 120-130 euro za 2 (gora i dol)

Wlasnie rozmawialem z "prezesem" ;) i wymianka w okolicach 50euro sie zmiesci - jak dla znajomych z forum :):):)

Jakbys chcial do daj cynka kiedy mozesz a ja porownam z naszymi mozliwosciami (olny podnosnik) i ogarne czesci

100 to nie jest zle tylko zeby ci szajsu jakiegos nie dali w rodzaju "fast line"a

"Birth Orginal" montujemy na bierzaco do roznych marek i jeszcze reklamacji nie mielismy w przeciwienstwie do chociazby "delphi" - tak jak pisalem ogarnac je moge w granicach 120-130 euro za 2 (gora i dol)

Wlasnie rozmawialem z "prezesem" i wymianka w okolicach 50euro sie zmiesci - jak dla znajomych z forum

Jakbys chcial do daj cynka kiedy mozesz a ja porownam z naszymi mozliwosciami (olny podnosnik) i ogarne czesc

A za ile mozesz miec dolne wahacze do mojej 166 ? Bo moze kupie bo moje powoli dogorywaja niestety.

Wlasnie rozmawialem z "prezesem" ;) i wymianka w okolicach 50euro sie zmiesci - jak dla znajomych z forum :):):)

Jakbys chcial do daj cynka kiedy mozesz a ja porownam z naszymi mozliwosciami (olny podnosnik) i ogarne czesci

dzieki Pawel :)
kiedy macie czas? :) chyba faktycznie zdecyduje sie na czesci ktore proponujesz :) slyszalem ze teraz jest strasznie duzo podróbek i boje sie ze dostane jakis syf jak zamowie z Polski :/ przynajmniej mam juz nowe laczniki stabilizatora gotowe do zamontowania na przod ;)

odrazu dalbym Ci pieniazki za kabelek ;) dziala bez problemow :)

Ostatnia edycja:
A za ile mozesz miec dolne wahacze do mojej 166 ? Bo moze kupie bo moje powoli dogorywaja niestety.

Jutro sie wypytam :)

- - - Updated - - -

dzieki Pawel :)
kiedy macie czas? :) chyba faktycznie zdecyduje sie na czesci ktore proponujesz :) slyszalem ze teraz jest strasznie duzo podróbek i boje sie ze dostane jakis syf jak zamowie z Polski :/ przynajmniej mam juz nowe laczniki stabilizatora gotowe do zamontowania na przod ;)

odrazu dalbym Ci pieniazki za kabelek ;) dziala bez problemow :)

Dogadam termin z "prezesem" i dam ci znac

- - - Updated - - -

Trzy dni zabawy w malowanie - ale efekt nie do opisania:

20120708_155007.jpg20120708_155034.jpg20120708_155056.jpg20120708_155120.jpg20120708_155142.jpg

Po obliczeniu wszystkich kosztow za 166 musielibysmy wziasc 800 bez malowania wnek

To i tak niezle, normalne malowanie ponizej 2000e nie schodzi, jesli ma to byc zrobione dobrze. Tutaj na dodatek nie uszkadzasz swojej farby i jak ci sie znudzi to sciagasz to i tyle;) A mozna inny kolor czy tylko czarny ?

To i tak niezle, normalne malowanie ponizej 2000e nie schodzi, jesli ma to byc zrobione dobrze. Tutaj na dodatek nie uszkadzasz swojej farby i jak ci sie znudzi to sciagasz to i tyle;) A mozna inny kolor czy tylko czarny ?

Matt Colours available:
Red, Yellow, Blue, Green, Black, Brown, White and Clear
.
red.jpg
yellow.jpg
lightBlue.jpg
darkGreen.jpg
black.jpg
brown.jpg
20.jpg
20.jpg

Red, Yellow, Pink, Blue, Orange, Green, and Purple.
floRed.jpg
floYellow.jpg
floPink.jpg
floBlue.jpg
floOrange.jpg
floGreen.jpg
floPurple.jpg

- - - Updated - - -

Nowy ostatni tlumik wykonany dzisiaj w http://souhan.ie/ w cenie polskiego Ultera. Przewaga jest to ze jadac tam masz mozliwosc wyboru puszki i koncowki ;)

20120709_133602.jpg 20120709_133614.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót