Coś o gazowaniu V6 ...

Jak radzicie zamontować wtryskiwacze do 3,2? podstawki pod wtryskiwacze PB czy wiercić i rurki?
Jakieś rady przed oddaniem do warsztatu na montaż instalacji?

Ostatnia edycja:
Planowałem włożyć podstawki pod wtryskiwacze PB w moim 2.5V6. Niestety okazuje się, że listwa wtryskowa jest zbyt nisko i przeszkadza.

To co wyczytałem odnośnie reduktora tłokowego Magic 3 że przepuszcza lpg do układu chłodzenia i w rezultacie wydmuchuje uszczelki pod głowicami w silnikach...

Czy to prawda czy mit...

Nie dawno gaziarz wymienił mi w mojej 2,5 V6 stary reduktor właśnie na Magica

Czy mam się go jak najszybciej pozbyć czy nie muszę się obawiać.

Proszę o pomoc...

Obecnie reduktory Magic mają uszczelnienia poprawione, wykonane już z Vitonu, jakoś nie słyszałem dawno o puszczających bąki więc za mocno się nie stresuj.

Co do podstawek pod wtryski - głupota - raz że mają mały przelot, dwa że odsuwając poprzez nie wtryski PB od gniazd zaworowych, destabilizujemy prace silnika na PB na wolnych obrotach, zwłaszcza w fazie nagrzewania silnika, przetestowane na żywo, nie polecam.

Skąd mogę mieć pewność że w moim reduktorze są te poprawione z Vitonu czy nie - Jak mogę to sprawdzić!!

Wolałbym mieć 100% pewności...

Poszukaj na www.lpg-forum.pl był długi temat o tym, podane były numery seryjne od których mają już reduktory uszczelnienia z Vitonu - tylko tak to sprawdzisz.

Przewertowałem ten i inne tematy o LPG i mam pytanie zasadnicze, wsadzić instalacje BRC czy może Stag-a, jeśli Stag to jakie komponenty, na forum znalazłem kilka opcji i nie wiem co dobre, dlatego prosił bym o wytypowanie najlepszej konfiguracji ;) na forum z polecanych znalazłem:

STAG 300-6 puls
wtryski: MagicJet, HANA 2000, Matrix HS 211 lub Matrix HD544,
reduktor: KME Gold, Scorpion ST lub GT,

Proszę was o pomoc niestety od momentu zakupu Alfy benzyna podrożała o złotówkę, wiec albo sprzedać albo zagazować ;/

STAG300-6 ISA2, H2000, KME GOLD, zamiast miedzi 8mm polecam FARO odpowiednik Cu8, do tego dobry wielozawór butli, np. Tomasetto w wersji na miedź 8mm i wydajności EXTRA [są trzy typy różniące się średnicami przelotów NORMAL/SUPER/EXTRA] i cieszyć się jazdą V6.

Grzesiek - możesz porównać Stag 300-6 Plus vs. ISA2 oraz KME Gold vs. Scorpion GT?

witam, po długiej przerwie na Alfaholicy zajrzalem na post o LPG i nie zgadzam sie co do BRC ja mam zamontowany BRC i bardzo sobie chwale 2 lata smigam na niej i nie mam zadnych problemów, po 10 tys pojechalem na regulacje i gosc mi tylko filtr zmienił i do tego powiedział gdzie tankuje bo filtr był czysciutki do samej regulacji nie podchodził bo jak sprawdził ustawienia to powiedział ze jest ok ( fakt taki ze dałem 4300 za LPG , 0 utraty mocy nawet lepiej pracuje na gazie niż na Pb). pozdrawiam all

witam, po długiej przerwie na Alfaholicy zajrzalem na post o LPG i nie zgadzam sie co do BRC ja mam zamontowany BRC i bardzo sobie chwale 2 lata smigam na niej i nie mam zadnych problemów, po 10 tys pojechalem na regulacje i gosc mi tylko filtr zmienił i do tego powiedział gdzie tankuje bo filtr był czysciutki do samej regulacji nie podchodził bo jak sprawdził ustawienia to powiedział ze jest ok ( fakt taki ze dałem 4300 za LPG , 0 utraty mocy nawet lepiej pracuje na gazie niż na Pb). pozdrawiam all
Leżeli lepiej pracuje na LPG niż na Pb nasuwa się myśl że masz rozjechaną mapę ECU przez źle wyregulowaną instalacje.

Ostatnia edycja:
Witam,
Mam taką sprawę:
Sprowadziłem 2.5 i zastanawiam się nad LPG. W tyg. robie do pracy~~300km,także na benzynie masakra.Z drugiej strony nie wiem czy warto wkładać gaz,czy te silniki to tolerują?
Autko nie miało wcześniej gazu i jest w super stanie technicznym.
Czytałem tu i widzę że cana instalacji takiej dobrej to kosmos (drugie tyle co auto)

Czy warto to gazować??????????

Sprowadziłem 2.5 i zastanawiam się nad LPG. W tyg. robie do pracy~~300km,także na benzynie masakra

No to sorry - ale po chusteczke sprowadziles benzynę V6????? Takich decyzji nie rozumiem...

Z takim wyposażeniem,stanem technicznym w tej cenie co kupiłem to zbrodnią było nie wziąć :P

Teraz tylko kwestia tego czy opłaca się wstawić gaz,jeśli tak i nie będzie się psuł to zakładam, jeśli nie to albo w całości albo na części pójdzie.
Tyle.

Ostatnia edycja:
Gazuj bez obaw, tylko znajdź kumatego gazownika ;] na instalację niestety jak ma być OK to szykuj okolice 4000pln.

Jak dajesz komuś montować oczywiście. Jeśli robisz to sam i WIESZ CO ROBISZ, to zamkniesz się w około 2000 ;)

Eeee narzekasz, ja kupiłem, wystrojone i jeździ jak trzeba.

Stag 300-6 Plus - 750pln
Hana H2000 + adapter - 720pln
Scorpion GT - 250pln
węże, opaski, faro - 150pln

Daje 1620, zostaje 380 na butlę i wielozawór - to wyjdzie troszkę ponad 2000. 2500max, jeśli ktoś nie będzie szukał gdzie taniej. Ale i tak się opłaca ;)

Amortyzatory
Powrót