mercury
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 8v
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Zacznij od czyszczenia, EGR i przepustnicy.
pozdrawiam
acrow czym otworzyc te Toje pliki CSV, czy mozesz wstawic jpg?
mam następujące objawy, czasami przy jeździe czy to na 3 czy też wyższy bieg jadąc spokojnie właśnie w okolicach ok 2k obrotów samochodem szarpnie ( obroty nie skaczą w górę jak to ma miejsce przy ślizgającym się sprzęgle )
Koledze nie całkiem o to chodziłoPliki można otworzyć w FESie i pokażą się fajne wykresy
![]()
Jeśli chodzi o to szarpnięcie, to przyjrzałbym się przepływomierzowi. Piszesz, że wskazania dot.masy powietrza są lipne. Kumpel w Crosswagonie też miał takie objawy i przepływka poszła do wymiany. Zwrot o 180 stopni jeśli chodzi o dynamikę plus brak tego spadku mocy.
W plikach poukrywałeś oznaczenia wtrysków. Domyślam się, że idą w kolejności rosnącej od 1-4. W takim wypadku 4 mieści się elegancko w zakładanym przedziale <-1:1>. Stosowałeś jakieś preparaty czyszczące (STP, Shell)?
Na wykresie nie ma cyl 1 za to jest 5ponowie moje pytanie, czy ktoś z Was koledzy ma taki przypadek, że jeden z wtrysków nie ma w ogóle korekty? Czy to oznacza, że jest idealnyczy może niestety całkiem padł :/ ? W załączeniu moje wykresy. Możecie coś więcej powiedzieć na ich temat?
Pokaż załącznik 54100

I ja zrobiłem w fesie wykres bo na zimnym silniku trochę obroty mi skaczą, niewiele ale jednak i jakby auto słabiej trochę jedzie, albo już się przyzwyczaiłem.
Zreknijcie chłopaki, ew podpowiedzcie od czego mogą obroty skakać? egr ostatnio czyściłem i nie był bardzo brudny.
Z tą słabszą jezdą to może ten durny kolektor się posypał, ale wolę sam tego nie tykać.
jeden na zimnym drugi w okolicach 80-90*